… lahko količina časa, ki ste ga vi in ​​vaš zakonec skupaj preživela – ne glede na to, ali ste se zavezali v prvem letniku fakultete ali šele po 40. letu starosti – pove veliko o vašem odnosu. Študije so namreč pokazale, da ko se poročite, lahko dejansko določite tveganje za ločitev. Za nekatere pare je zaveza drug drugemu okoli določene starosti na koncu privedla do propada njihovih zakonov.

V raziskavi je 45 odstotkov ločenih kot razlog za ločitev navedlo tole

Ko se poročite, raziskave kažejo, da lahko vaša starost v času poroke povzroči težave. V študiji iz leta 2013, objavljeni v reviji Couple and Family Psychology, so iskali vzroke za ločitev.

Podatki so bili zbrani od 52 posameznikov, ki so bili del programa Prevention and Relationship Enhancement Program (PREP), ki je zaročenim parom pomagal izboljšati svoje komunikacijske veščine. Vsi udeleženci te študije so bili ločeni. Vsak posameznik je opravil polurni avdio posnet telefonski intervju, v katerem je podrobno opisal, kaj je pripeljalo do konca zakona. Dobili so seznam pogostih težav, ki so peljale do ločitve.

Rezultati so pokazali, da so imeli posamezniki zadržke glede premladih porokov: 45 odstotkov jih je odgovorilo z “da” na vprašanje, ali je to prispevalo k njihovi ločitvi. Povprečna starost pri poroki je bila 23 let.

PREBERITE TUDI: Ločitev je konec pravnega sporazuma in ne konec sveta

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj