Poroke naj bi gradile življenja, medtem ko ločitve lomijo vse temelje. Potisne vas proti enemu kotu in kljub osvoboditvi od zakona na koncu občutite obup. Zakaj bi se morali tako počutiti? Poroke ne delujejo, če med zakonskim parom pogosto ni nobene povezave, ljubezni ali stabilnosti. Če neskončne terapije in pogovori niso mogli delovati, to ni bilo usojeno. Nekje na poti ste spoznali, da zakon ne more več delovati, ker včasih ljubezen in zaupanje izgubita pot; in če smo iskreni, je v redu. V takih primerih je edina možnost, da sklenete kompromis zaradi svoje družine ali pa pristanete na ločitev. Obe situaciji je enako težko uresničiti v osebnem življenju.

Ločitev vas osvobodi

Pri ravnanju s svojimi čustvi morate biti razumni. Če se počutite preobremenjeni zaradi ločitvenega procesa, je morda čas, da upočasnite in si olajšate zadeve. Ker se večina ločitev konča z negativnimi občutki, je precej težko gledati na pozitivno plat, kot pravi večina. Večina zakonskih zvez pusti brazgotino na duši in si je zelo težko opomoči, vendar se moramo zavedati, da je ločitev konec pravnega sporazuma in ne konec sveta.

Nujno je upoštevati pozitivne posledice ločitve v vašem življenju. Niste več vezani na osebo in če so vas njeni pogledi in mnenja prej prizadeli, zdaj niso več potrebni. Počasi boste začutili tisti rahel veter, ki kaže na vašo svobodo pred zategnjenimi vezmi, ki vam niso dovolile dihati. Osvobaja vas neskončnih vezi spopadov, nesoglasij in bolečine.

Po ločitvi boste ugotovili, da med vama in vašim nekdanjim zakoncem ni več nobene “prtljage” ali čustvenih omejitev. Ne pojavljajo se več v vašem vsakdanjem življenju. Tako lahko oba začneta znova in razmišljata o drugačnem življenju. Vaše življenjsko platno je zdaj sveže in novo ter pripravljeno za ponovno barvanje.

PREBERITE TUDI: Intima v partnerskem odnosu

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj