… v službi in boleznimi srca in ožilja. Strokovnjaki že leta opozarjajo, da emocionalni stres povečuje tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja, saj je povezan z nezdravimi navadami, med njimi sta najpogostejša kajenje in nezdravo prehranjevanje. V zgoraj omenjeni raziskavi, ki so jo izvedli v Španiji, pa so analizirali povezavo med stresom v službi in različnimi parametri, ki so povezani s tem, kako se maščobne kisline presnavljajo v telesu. V raziskavi je sodelovalo več kot 90.000 posameznikov, ki so bili pod rednim zdravniškim nadzorom.


myhealthscheme.com

 

Carlos Catalina, klinični psiholog in strokovnjak na področju delovne psihologije, pravi, da so imeli delavci, ki so povedali, da so se v zadnjem letu s težavo spopadali s situacijami v službi (takšnih je bilo 8.7 odstotkov), večje tveganje za razvoj dislipedimije (motena presnova maščob). Ti ljudje so imeli zelo povišane vrednosti LDL-ja ('slabega' holesterola) in izredno nizke vrednosti HDL-ja ('dobrega' holesterola) in zato tudi večje tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja.

 

Za uravnavanje holesterola je priporočljivo jemati naravna prehranska dopolnila, ki pomagajo pri zniževanju ravni slabega in zviševanju ravni dobrega holesterola.  

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj