… site in napihnjene, je ta težava lahko tudi težavna na različne druge načine. Vpliva na vaš sistem, razpoloženje in s tem v bistvu na vse, kar počnete.

zaprtje

Nekateri pogosti razlogi za zaprtje so lahko neuživanje dovolj vlaknastih živil (vključno s sadjem in zelenjavo), premalo pitja vode, stres in premalo vadbe. Mnogi takoj obiščejo zdravnika, da se spoprimejo s težavo. Morda pa ni treba vedno poiskati pomoči pri zdravilih. Včasih lahko zaprtje zdravijo tudi domača zdravila.

Tukaj je nekaj domačih zdravil za premagovanje zaprtja:

1. Jogurt + lanena semena v prahu: jogurt vsebuje vrsto prijaznih bakterij ali probiotikov, ki pomagajo uravnavati prebavni sistem. Medtem ko so lanena semena bogat vir topnih vlaknin. Topne vlaknine se raztopijo v vodi, zaradi česar je blato mehkejše.

2. Listnata zelenjava: Vsi se zavedamo pomena zelenjave v naši prehrani. Zelenje, kot so špinača, brstični ohrovt in brokoli, je bogato z vlakninami in deluje kot odličen vir folne kisline ter vitaminov C in K. To zelenje pomaga povečati količino in težo blata, zaradi česar lažje prehaja skozi črevesje.

3. Voda: To je prva stvar, ki jo morate upoštevati, ko imate zaprtje. Pijte veliko vode, saj lahko povečan vnos tekočine izboljša zaprtje, zlasti če jo uživate v kombinaciji z dieto z več vlakninami.

4. Ovseni kosmiči: ovseni kosmiči vsebujejo veliko topnih in netopnih vlaknin, ki lahko pomagajo pri lajšanju zaprtja in podpirajo zdravje črevesja.

PREBERITE TUDI: Slasten smoothie, ki bo poskrbel za še tako slabo prebavo in odpravil zaprtje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj