Sobne rastline lahko namreč prispevajo k izboljšanju stanja vaše kože, še posebno v času, ko prostor izsušujemo zaradi ogrevanja, zunaj pa na kožo vpliva hladen zrak.

Dermatologi se strinjajo, da so z vlaženjem prostora in filtriranjem toksinov, sobne rastline pravzaprav proizvod za nego kože, na katerega niste nikoli pomislili. “Suh zrak dehidrira kožo in tako ta ne ustvari dovolj dobre zaščite,” pravi dr. Jennifer Hermann, dermatologinja z Beverly Hillsa.

Če se torej v svojem domu obdate s številnimi rastlinami, ki bodo vlažile zrak, bo to pripomoglo k hidraciji vaše kože. Nekatere rastline v zrak oddajajo več vlage kot druge, zato jih je dobro vključiti v dom. Lončnice so tudi bolj privlačne za oko kot kakšni difuzorji, poleg tega bodo zrak očistile še škodljivih toksinov.

Že leta 1989 je NASA potrdila, da teh 9 rastlin najbolj vlaži prostor in ustvarja naravno okolje:  krizanteme,  čopaste zelenčice, fikusi, palme zmajevke, spatifili, taščin jezik, aloa vera, palme kot je palma areka ali bambusova palma.

Na splošno bo zelen dom vplival na boljši zrak v vašem prostoru in posledično tudi na vaš videz, ter dobro počutje. Strokovnjaki svetujejo, da štejejo tudi majhne rastline. Vse je korak k boljši atmosferi vašega doma.

PREBERITE TUDI: 6 sobnih rastlin, ki jih preprosto ne morete ubiti

Foto: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj