… zelo obremenjeni in dnevno prejmejo ogromno informacij. Velikokrat se nam zgodi, da nas zasujejo skrbi in negativne misli, a se tega kljub temu, da se zavedamo, da so skrbi odveč, ne moremo otresti. dobro se zavedamo, da stres vodi v marsikatere bolezni. Kaj lahko storimo?

PREBERITE TUDI: 3 misli za lepši dan

V teh časih je nemogoče, da bi skrbi lahko kar ustavili, še posebno, ker živimo v zelo stresnem svetu. A vendar se včasih zgodi, da skrbimo preveč in takrat lahko pri sebi opazimo opazne telesne znake skrbi:

  • znojenje;
  • povečan srčni utrip;
  • rdečica;
  • vročica;
  • šibkost.

Dobra novica je ,da so naši možgani izjemno močen in pameten organ, ki lahko uredijo tudi te težave.

Zapišite vaše skrbi

Če se vam zdi še tako nemogoče, da bi to pomagalo, le poskusite. Včasih se na ta način hitro najdejo rešitve naših težav. Zapišite na list papirja vse vaše skrbi, pa če so še tako majhne, velike ali čudne. Tako boste problem bolje ubesedili in spoznali tudi sami in hitreje našli rešitev.

Odtelovadite stres stran

Telesna aktivnost je odličen način soočenja s stresom, saj pripomore k fizičnemu in psihičnemu zdravju. Z redno aktivnostjo se vam bo povečala samozavest, s katero boste hitreje reževali težave. Po končani telovadbi se boste počutili bolj srečne, saj se bo povišala raven endorfinov, hormonov sreče.

PREBERITE TUDI: Od strahu do anksioznih motenj

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj