Ljudje v današnjem času neprestano hitimo sem in tja. Hodimo v službo; opravljamo razne obveznosti in skrbimo za čist dom. V tej vsakodnevni noriji pa pozabljamo nase. Mnogo ljudi pravi, da zase enostavno nimajo časa; da v celem dnevu ne najde praznega prostora. Razumljivo; vožnja tja, opravek sem, obveznost za obveznostjo. Kaj pa bi bilo, če bi si le 1 odstotek dneva vzeli le zase?

PREBERITE TUDI: 6 stvari, ki jih lahko podarite SEBI in ne stanejo nič

Če bi si drznili vzeti 1% vašega dnevnega časa (1440 minut), ki ga imate na razpolago, bi si vzeli 14 minut in 24 sekund. Slabih 15 minut torej. 15 minut dnevno, da si vzamete čas zase, delate na sebi in si s tem izboljšujete življenje. Ne skrbite, ostalih 99% časa vam še vedno ostane za delo, spanje, obveznosti in preživljanje časa z družino. V tem preostalem času lahko vse otroke peljete na trening, skuhate kosilo, uredite vrt in vse ostalo, s čimer se ukvarjate, da preživite. Če vam bo lažje, začnite z nekaj minutami in nato povečujte minute, vse dokler vam ne pride v navado, da si vzamete 15 minut dnevno le zase.

Kaj lahko naredite v 15 minutah?

– meditirate;
– uživate v tišini;
– se pogovorite sami s seboj;
– se sprehodite;
– lahko porabite teh 15 minut, da prej vstanete zjutraj;
– ali da greste prej spat zvečer;
– pokličite nekoga, ki ga že dolgo niste;
– preberite poglavje v knjigi (ali revijo);
– poslušajte glasbo;
– umirite se in delajte dihalne vaje.

Teh 15 minut bo v vašem življenju ustvarilo več ravnovesja, sreče in samozadovoljstva. Majhna, a hkrati velika sprememba.

PREBERITE TUDI: Zakaj si preprosto morate vzeti čas zase?

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj