Spomladi se narava prebuja in temu lahko sledimo tudi sami. Pripravimo svoje telo in dušo, da zasije v vsem svojem sijaju. Preko zime smo lahko nabrali kar nekaj toksinov iz hrane in onesnaženega zraka, zato moramo telo revitalizirati.

PREBERITE TUDI: 3 ayurvedski pripravki proti maščobnim oblogam okoli pasu

Ayurvedsko razstrupljanje je pomembno ker:

  • izloči toksine iz telesa;
  • poveča energijo in vitalnost;
  • uravnava telesno maso;
  • sprošča živčni sistem in pomirja um.

Prehrana

V obdobju, ko se letni čas menja, je priporočljivo jesti lahko hrano: kuhano zelenjavo, zelenjavne sokove, juhe. Pomembno je, da izločimo toksično hrano: umetno, predelano, tako, ki vsebuje veliko sladkorja, izogibajmo se tudi alkoholu. Tega se poskusite držati vsaj dva tedna.

Jejte grenko hrano

Grenka hrana ima očiščevalen učinek na kri in jetra. Privoščite si recimo, radič, regrat in grenivko.

Pijte tople napitke

Čez dan pijte tople napitke, najbolje nesladkane zeliščne in prave čaje. Jutro začnite s kozarcem tople vode. V toplo vodo lahko dodate med, ki telo razstruplja. Dan lahko začnite tudi s toplo limonado.

Kostna juha z veliko zelenjave

Skuhajte si kostno juho iz kosti piščanca ali goveje in svinjske kosti. Dodajte veliko zelenjave.

Povečajte vnos zelišč in pazite na vnos soli

Pijte veliko zeliščnih čajev in uporabljajte veliko zdravilnih začimb: kumino, koriander, kurkumo… To vam bo pomagalo pri uravnavanju prebave in presnove.

PREBERITE TUDI: Skrivnost zdravja je dober limfni sistem (+ 8 ayurvedskih nasvetov)

Gibanje

Gibanje je ključno, če se želite razstrupiti. Prebudite se skupaj z naravo, in se veliko gibajte. Gibajte se tudi zjutraj pred začetkom dneva, da dan začnete z energijo.

Potenje

S potenjem lahko izločite veliko toksinov iz telesa. Veliko se gibajte, da se boste veliko potili, lahko pa si pomagate tudi s savnanjem.

Suho krtačenje telesa

Suho krtačenje telesa je del čiščenja, pospeši pa tudi prekrvavitev. Suho krtačenje opravite zjutraj, postopek naj traja do 5 minut, nato pa se oprhajte.

Sprejmite pomlad, zadihajte z njo in poleg očiščenja telesa očistite tudi svoj dom. Vsak dan vadite globoke vdihe in izdihe in se sprehajajte v naravi, da sprostite tudi um in dušo.

PREBERITE TUDI: Spoznajte suho krtačenje kože telesa in njegove neverjetne učinke

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj