… zimskih grehov, ki ostanejo na našem telesu. A ne skrbite, zato je tukaj spomladanska zelenjava, da vam pomaga do vitke linije. Poglejmo, katera spomladanska zelenjava vam bo pomagala pri hujšanju.

Redkev

Njihov svetlo rdeč odtenek solati zagotovo doda estetiko, vendar je barva redkvice odgovorna za več kot le dekorativni pridih. Redkvice dobijo rdeč odtenek zaradi antocianinov, fitokemikalije, za katero je dokazano, da kuri maščobo in zmanjšuje tveganje za sladkorno bolezen. Pokazalo se je tudi, da zmanjšujejo holesterol, odpornost na inzulin in vnetje.

Šparglji

Šparglji so ena prvih zelenjav, ki pridejo na tržnico aprila in maja, poleg vitaminov A, C, E, K in B6 so bogati s kalcijem, bakrom, folati in železom. Študija je pokazala, da kakovost diuretikov v špargljih pomaga odstraniti toksine iz vašega sistema. Vsebujejo tudi topne vlaknine in netopne vlaknine, počasi prebavljiva hranila, zaradi katerih se po obroku počutite siti.

Rabarbara

Ta rastlina je morda videti kot zelena, a če ste bili kdaj dovolj pustolovski, da bi kuhali z njo, veste, da se ta začinjena zelenjava rada kombinira s sadjem, da postane sladka poslastica. Rabarbara vsebuje veliko katehinov, iste spojine, ki daje zelenemu čaju lastnosti za boj proti maščobam na trebuhu. Katehini raztopijo maščobno tkivo tako, da sprožijo sproščanje maščobe iz maščobnih celic (zlasti na trebuhu) in nato pospešijo sposobnost jeter za pretvorbo te maščobe v energijo.

PREBERITE TUDI: Vse to so neverjetni zdravilni učinki črne redkve

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj