… priznanih kuharskih mojstrov potegovalo za laskavi naziv svetovnega prvaka. Matjaž Cotič je prvo mesto zgrešil le za las, lahko bi rekli za najtanjši špaget, a se v Slovenijo vrnil z zavidljivo 'srebrno medaljo'.

Ni vse ista pašta

Vsak zna skuhati testenine, boste rekli. Že res, saj, resnici na ljubo ne gre za posebno zahtevno kulinarično spretnost in po navadi je to ena izmed prvih jedi, ki se je naučimo pripraviti, saj testenine enostavno in hitro skuhamo v vreli slani vodi. Ali pač? Priprava popolnih testenin – takšnih, ki niso ne premehke ne pretrde, se ne sprijemajo skupaj, so ravno prav slane in pa spremljajoče omake, ki jih povzdignejo v kulinarična nebesa – to zahteva nekaj več. Kot vam bo potrdil vsak ponosni Italijan, gre pri testeninah za veliko več kot le za hrano. Pašta je ljubezen, strast, druženje z družino in prijatelji, obred, tradicija, ki se prenaša z roda v rod. In le redki kuharji uspejo pripravo testenin povzdigniti v umetnost.

Matjaž Cotič – ime, ki so ga testenine ponesle v mednarodni kulinarični svet

Eden od njih je Matjaž Cotič, vrhunski slovenski kuhar, ki si sedaj lahko med največje uspehe kariere prišteje tudi uvrstitev med najboljše 3 kuharje testenin na svetu. Matjaž je nekdanji član slovenske kuharske reprezentance, trenutno zaposlen kot vodja kuhinje v eni od ljubljanskih restavracij. Na letošnjem svetovnem prvenstvu v pripravi testenin v Parmi je prepričal brbončice žirije s testeninami s kraškim in morskim pridihom ter na prestižnem tekmovanju zasedel drugo mesto.

Prvenstvo, četrto zapovrstjo, ki je potekalo pod pokroviteljstvom italijanskega proizvajalca testenin Barilla, se poklanja najljubši italijanski jedi na svetu in promociji italijanske gastronomske kulture. Organizatorji so ponosni, da testenine niso le ključna sestavina italijanske kuhinje, temveč tudi simbol močne povezave in dialoga med različnimi državami in kulturami. Dogodek gosti Akademija Barilla, mednarodni center posvečen italijanski gastronomski kulturi in srečevališče najbolj usposobljenih predstavnikov gastronomije in ljubiteljev italijanske hrane in kulture iz vsega sveta.

Barilla nadaljuje dolgoletno tradicijo najboljših

Podjetje Barilla je bilo ustanovljeno leta 1877 v Parmi. 130 let pozneje predstavlja ne le vodilno italijansko, temveč svetovno podjetje, simbol italijanskega znanja in tradicije. Uteleša italijansko strast in slog življenja, kulturo in umetnost in proizvaja eno najbolj cenjenih, raznovrstnih in okusnih jedi iz vsega sveta.

Matjaž Cotič je na različnih dogodkih z Barillo sodeloval že večkrat in tako postal neke vrste ambasador 'ljubezni do testenin' Barilla v Sloveniji, zato mu v imenu podjetja iskreno čestitamo!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj