… pravi, da bi morala ministrstva za zdravstvo ukrepati glede omejevanja dodajanja sladkorja v prehranske izdelke in tako poskušati zajeziti globalno epidemijo debelosti in diabetesa tipa 2. Podobna opozorila je že leta 2008 izdala tudi Svetovna zdravstvena organizacija.

Uživanje sladkorja je bilo povezano z različnimi prebavnimi boleznimi, boleznimi srca in ožilja ter z diabetesom tipa 2, zato je priporočljivo, da sladkor popolnoma izločite iz prehrane. Dr. Malhotra pravi, da je sladkorna industrija, podobno kot tobačna, usmerila ogromno sredstev v prepričevanje ljudi, da sladkor nima vpliva na te bolezni, kljub temu pa vse več raziskav potrjuje povezavo med omenjenimi boleznimi in sladkorjem.


energize.com

Dr Malhotra opozarja, da v so Evropi in Združenih državah Amerike deklaracije na prehranskih proizvodih pomanjkljive, saj ne razlikujejo med sladkorjem, ki je naravno prisoten v hrani in pijači in med sladkorjem, ki je hrani in pijači dodan. Z njegovimi opozorili se strinja veliko strokovnjakov – med drugimi tudi profesor klinične epidemologije Simon Capewell, ki pravi, da so znanstveni dokazi neizpodbitni in da je sladkor izredno nevaren za zdravje, zato bi ga vsi morali izločiti iz svojih jedilnikov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj