V službi se prebijaš čez goro nalog, razmišljaš, kdaj boš peljala otroka k zdravniku ali psa k veterinarju. Aja, zmenjena si tudi s prijateljico za kosilo, in nujno moraš k frizerju. Doma te pridno čakajo gospodinjska opravila, planiraš zdrave obroke in se sprašuješ, kdaj bo čas za šport. Kako se lažje zorganizirati? Prišepnemo ti skrivnosti organiziranih žensk.
 

 

1. Red – Vsaka stvar ima svoje mesto

Red je prvo pravilo dobre organizacije. Tako stvari doma ne iščeš v nedogled, ker točno veš, kje se nahajajo. Ključi za avto so vedno na enakem mestu, zlikana srajca potrpežljivo čaka na obešalniku in denarnica je vedno v torbici. Tudi torbica je urejena in vedno pripravljena za nov dan. Red je ključ do uspeha, zato enako velja za računalnik. Pospravi si namizje, ustvari nove mape, in jih ustrezno poimenuj. Tako časa ne boš izgubila z iskanjem datotek. 
 

2. Organiziranost in priprava

Zaposlene ženske stvari načrtujejo vnaprej. Napiši nakupovalni listek, zapiši si opravke po vrstnem redu. Planiraj obroke in izbiro obleke. Morda se ti zdi, da tudi to vzame čas. Ampak trud je poplačan, saj mirneje zaspite in prihranite čas v kritičnih situacijah.
 

3. Seznami

Ko smo ravno pri seznamih, naj vam povemo, da pametni pišejo! Zapisujte opravke in ideje. Če ob opravljenih obveznostih dodate kljukice, se boste tudi počutile bolje, prav tako pa boste imele boljši občutek, da imate stvari pod nadzorom.
 

4. Opomniki

Za pomembne sestanke in obveznost nastavite opomnik na telefonu. V obilici dela namreč lahko pozabite pogledat na svoj seznam obveznosti.
 

5. Znati reči NE in ceniti svoj prosti čas

Zaposlene ženske se zavedajo, kdaj je dovolj. Novim projektom, obveznostim ali dogodkom znajo reči jasen in glasen NE. Stvari si popredalčkajo po prioritetah. In kar je najpomembneje, znajo si vzeti čas zase. V prostem času uživajo po načelu 'work hard, play hard', kar bi v prevodu pomenilo, da tako intenzivno kot delaš, v enaki meri se moraš tudi znati zabavati in še bolje spočiti. Ko delaš, se posveti delu in ko se zabavaš, se posveti zabavi.
 

PREBERITE TUDI: Poslovna obleka naredi človeka

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj