Srce parajoč video, ki so ga objavili Animal Recovery Mission (ARM), je pokazal kruto realnost, kaj se v resnici skriva za (nekaterimi?) ekološkimi kmetijami in farmami v ZDA. Kar počnejo s kravami, ki so nemočno ujete v farmi Natural Prairie Dairy, je šokiralo tudi najmanj občutljive. Omenjena farma je sicer v družinski lasti in leži v državi Teksas.

Brez vsakršnega občutka in usmiljenja

Preiskovalec ARM je videl, kako takoj po porodu kravam odvzamejo teličke. To je še en uničujoč šok za uboge živali, ki niso mogle rojevati v miru, temveč obkrožene s farmskimi delavci.

Krave, ki so se od izčrpanosti zrušile, so brcali, nato pa jih odpeljali v klavnico. Vse to je spremljajo vsakodnevno nasilje, ki ga delavci izvajajo nad kravami in teleti. Pri tem so se izživljali celo z orodji, npr. izvijači, da so jim povzročali še dodatne bolečine.

Zavajajoče oglaševanje

Kljub oglaševanju, da so krave na prostem, v štirih mesecih preiskovanja niti eni od krav ni bilo dovoljeno oditi na prosto, da bi se pasla na pašniku. Nadaljnje preiskovanje je razkrilo, da so krave praktično ves čas notri, natrpane v majhnih prostorih, polnih iztrebkov, urina in muh.

Natural Prairie Dairy, ki je največja ekološka mlekarna v ZDA, ima na štirih lokacijah kar 25000 krav, se namerava še naprej širiti. Zalaga vse večje trgovce, med drugim Kroger, Target, Costco, in Publix. Lastnik farme je hkrati tudi predsednik Select Milk Producers, velike skupine proizvajalcev mlečnih izdelkov, ki se predstavlja kot ‘družinske farme’ z visokimi standardi.

PREBERITE TUDI: Mleko in mlečni izdelki za močne kosti in dobro zdravje? Zavedli so vas in še vedno vas zavajajo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj