… drugega profila, kjer ne bi prevladovali selfiji, sploh med mladimi. Med tistimi, ki so mnenja, da so selfiji znak narcisoidnosti, pa bo ta novica kot poezija: dermatologi svarijo, da redno izpostavljanje obraza svetlobi elektromagnetni radiaciji, ki jo oddajajo pametni telefoni, pospešuje staranje kože in nastajanje gub.

Trdijo celo, da lahko ugotovijo, na kateri strani oseba drži pametni telefon, ko se slika, če jo pogledajo v obraz, saj je tista stran obraza bolj postarana. "Takoj opazim bolj pusto teksturo kože na eni strani obraza, ki je ne morem identificirati," je povedal dr. Zein Obagi. Dr. Simon Zoakei, direktor klinike Linia Skin Clinic pa je dodal: “Tisti, ki naredijo veliko selfijev in pa blogerji bi morali biti zaskrbljeni."

“Tudi modra svetloba, ki seva iz ekranov naših pametnih napravic, lahko poškoduje našo kožo. Mislim, da obstaja tržna niša za izdelke, ki bi zaščitili našo kožo, saj poznam veliko ljudi, ki naredijo veliko selfijev, pa blogerji, ki pridejo k meni in vidim škodo in staranje na njihovih obrazih. Gre za drugo valovno dolžino sevanja, ki je UV filtri ne blokirajo.”

Priznani dermatolog dr. Zein Obagi je nadaljeval: “Vaš pametni telefon lahko poškoduje vašo kožo. Takoj vidim, ali je tisti, ki dela selfije, levičar ali desničar. Svetloba ima določeno magnetno delovanje, ki spremeni stanje mineralov v koži in UF filtri pred tem ne ščitijo. Lahko pa jo zaščitite tko, da nanesete in zaužijete čim več antioksidantov, ki preprečujejo DNK poškodbe.”

Elektromagnetno valovanje pametnih naprav po mnenju strokovnjakov stara kožo, ker poškoduje DNK. Povzroči poškodbe DNK, ki preprečijo, da bi se koža lahko obnavljala in celice izpostavi oksidativnemu stresu. Mnogi so tudi mnenja, da večina krem ne deluje in stanje le še poslabša, ter da je dober piling še najboljša izbira za ohranjanje zdrave kože.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj