Od 30. oktobra 2022 do 12. januarja 2023 se bo planet, ki vlada akciji, energiji, jezi in spolnosti, prvič po koncu leta 2020 za dva meseca in pol navidezno obrnil retrogradno.

Medtem ko so nam vibracije retrogradnega Merkurja verjetno dobro poznane, saj se zgodijo tri- do štirikrat letno, pa se retrogradni Mars zgodi le vsakih nekaj let, natančneje 26 mesecev (nazadnje je bil od 19. septembra do 13. novembra 2020). In glede na redkost teh faz je normalno, da se sprašujete, kaj svežega bo prinesla ta faza.

Ta posebna faza upočasnitve lahko vpliva na vašo motivacijo, libido in raven energije. Lahko se počutite zataknjene, brez navdiha ali preprosto težje pridobivate zagon na področju življenja, na katerega vpliva Mars. Jeza, ki bi jo običajno usmerili navzven, se lahko v času Marsove retrogradnosti pokaže na bolj pasivno-agresiven ali ponotranjen način.

Če se vam to zdi nekaj neprijetnega, kot je en zoprn glavobol – nikar: vsako retrogradno gibanje, tudi tokratno, je namenjeno temu, da se obrnete navznoter, da pregledate in osvežite načine, kako opravljate delo zadevnega planeta. Marsova retrogradnost je priložnost, da raziščete, kako ravnate z jezo, in se lotite temeljnih napetosti na bolj zavesten in premišljen način, kot če bi bil agresivni planet v polni moči.

Morda vam bo postalo jasno tudi, kako ste doslej porabljali svojo energijo in kako ste ukrepali. In čeprav lahko ogrožen Mars negativno vpliva na spolne želje, je njegova retrogradnost priložnost, da negujete povezave med svojo duhovnostjo, miselnostjo in fizičnim poželenjem.

Pri tem je treba poudariti, da sta vaš prostor za glavo in mentalna energija tokrat bolj v igri in zabavi, saj bo Mars retrograden v cerebralnih Dvojčkih. Morda se boste želeli vrniti k prej priljubljenim intelektualno spodbudnim dejavnostim, kot so igre, pisanje dnevnika, delo z mentorjem ali ustvarjalni projekt s prijatelji.

Ker pa se Mars vrača skozi spremenljivo zračno znamenje, ki je znano po odlični večopravilnosti, a tudi po razpršenih mislih in neodločnosti, se boste lažje pustili vleči v različne smeri ali pa vas bodo iz tira vrgle navidezno dobre ideje, ki pa hitro odidejo v nedogled. Vendar pa je mogoče izkoristiti refleksivno energijo naslednjih nekaj mesecev, da se pripravite na boljšo komunikacijo, povezovanje in učenje – vse to so predmeti, ki jim vladajo Dvojčki – za naprej.

Obstaja veliko načinov, kako lahko retrogradni Mars deluje v vašo korist. Prvi korak? Odmaknite se od negativnih objav na družbenih omrežjih, ki vam dajejo občutek, da morate storiti vse in še več in vam jemljejo energijo, preden se izteče leto 2022. Kajti kar zadeva astrologijo, je letošnji finale pravzaprav bolj namenjen temu, da okrepite skrb zase in postanete še bolj izbirčni pri tem, kam vlagate svojo energijo.

PREBERITE TUDI: Še vedno nam vlada retrogradni Uran: kaj je in kako vpliva na vaše znamenje?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj