Najpogosteje pride do tega po dolgotrajnejšem stanju (ali tudi hoji); v hudi vročini; če smo pojedle preveč soli, pa tudi če smo dlje časa v visokih petah ali v posebnih obdobjih kot sta npr. čas menstruacije in nosečnosti.

Ena izmed nevšečnosti – poleg neprijetnega občutka in neestetskega videza – ki se nam lahko takrat pripeti, če nismo pozorne, je nakup prevelikih čevljev, (zato je pravilo številka 1 pri nakupovanju čevljev, da jih vedno kupujemo v dopoldanskem času).

A te nadlege se lahko rešimo v tako kratkem času kot so 3 minute!

Kaj potrebujemo?

  • škaf za perilo;
  • mrzlo vodo;
  • ledene kocke;
  • eterično olje mete ali evkaliptusa (po želji).

Kaj naredimo?

V škaf natočimo kar se da mrzlo vodo in nato vanjo natresemo še ledene kocke in nekaj kapljic eteričnega olja. V to namočimo noge in jih imamo notri 3 do 5 minut. Po tem času bo mraz skrčil vse tkivo in noge bodo spet lepe in vitke (in tudi prijetno spočite). Prav neverjetno je, kako intenziven učinek ima (ledeno-)mrzla voda na otekline.

Vaše noge bodo tako spet lahke, vitke, spočite in polne energije.

Nasvet

Ta postopek je idealen tudi pred kakimi posebnimi, večernimi priložnostmi, če želimo, da so naše noge videti vitke; za dodano svežino pa jih namažemo z lahko, osvežilno kremo, ki vsebuje olje poprove mete ali evkaliptusa, ali pa najljubši kremi dodamo 1 kapljico, ter nato namažemo.

PREBERITE TUDI: Takole hitro in enostavno sami poskrbimo za lepa in urejena stopala

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj