…  sestavine in skrbno sledile postopku. Zgodila pa se vam je manjša nezgoda, namerno ali nenamerno ste preveč solile in sedaj je jed preslana. Kaj lahko storite med kuhanjem, da jed rešite? Seveda je vse odvisno od tega, kakšno jed kuhate, a tu je nekaj načinov, s katerimi lahko jed rešite, da ne bo preslana. 
 

PREBERITE TUDI: Recept: Goveji golaž po domače

1. Sperite z vodo

Če kuhate ali pečete meso ali zelenjavo, bo stvar precej enostavna. Hrano samo rahlo sperite s toplo vodo.
 

2. Rezina kruha ali krompirja

Rezino kruha lahko pomočite v preslano omako ali juho in absorbirala bo sol. Enako se bo zgodilo, če boste to storili s krompirjem. Rezine za nekaj minut pustite namakati v tekočini, nato pa jo umaknete.
 

3. Riž, testenine

V jed dodajte riž, testenine ali katerikoli nekuhan škrob in vpil bo sol. Za nekaj minut jih pustite, nato jih umaknite. 
 

3. Sladkor

Sladkor natrsoite na veliko žlico in potopite v omako – pazite, da se ne raztopi ali pomeša v omaki. Potopite žlico in pustite, da se malo namaka in absorbira sol, nato jo umaknite.
 

4. Smetana

Če se vam zdi, da sodi v vašo jed, lahko v preslano jed dodate malo smetane; tiste za kuhanje, sladke ali kisle. Katerakoli bo pomagala, saj bo spremenila vaše zaznavanje okusa, njen nežen okus pa bo preslano jed izvrstno prekril.
 

5. Sadje

Avokado, naprimer, bo odlično prikril okus soli.
 
Zapomnite si, da je lažje manj soliti, kot pa kasneje reševati jed, vendar lahko tudi z zgornjimi nasveti marsikaj rešite. Dandanes je gurmansko vse, zato ne bo nič hudega, če boste dodajali nenavadne sestavine, ke rbi želeli kaj prikriti. V pristno slovensko kuhinjo lahko brez skrbi dodajate koščke sadja, in presenetilo vas bo, kako se okusi dobro ujemajo! Le pogumno, pa pazljivo pri solenju!
 

PREBERITE TUDI: Recept: Goveji zrezki v sočni omaki s korenjem

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj