Če ste med tistimi, ki se radi sladkajo, a ne v škodo zdravja, potem verjetno že poznate prednosti LCHF / keto prehrane oz. sladic. To so sladice, ki temeljijo na zdravih maščobah in vsebujejo zelo malo ogljikovih hidratov, sladkorja pa sploh ne.

Tokrat vam predstavljamo nadvse preprosto in hitro pripravljeno sladico, ki vsebuje le 3 sestavine in je naravnost božanska.

Sestavine

  • 4 pločevinke kokosovega mleka
  • 4 do 6 čajnih žlic surovega 100 % kakava (odvisno, koliko močan kakavov okus vam je všeč)
  • sladilo stevia ali eritritol (po okusu)
  • električni mikser

Priprava

Pločevinke za nekaj ur postavite v hladilnik (ali če se vam mudi, za pol ure v zamrzovalnik). Tako poskrbite, da se maščoba zares strdi, kar je nujno, da boste lahko odlili tekočino. Peno boste namreč pripravili le iz mastnega dela kokosa.

Pločevinke po ohlajanju odprite in vodni del odlijte v velik kozarec ali posodo. Nikar ga ne zavrzite, saj je izvrstna samostojna pijača (ali pa ga zmešate s 100 % ananasovim sokom in dobite napitek, podoben pini coladi).

Strjen mastni del dajte v posodo za miksanje, dodajte 4 žlice kakava za srednje močan kakavov okus oz. 6 (plus po želji še dodatno) za močnejši, ter sladilo stevio ali eritritol po okusu. Miksajte z električnim mešalnikom približno 2 minuti oz. dokler ne dobite homogene zmesi.

Ker je bilo kokosovo mleko v hladilniku, lahko postrežete takoj ali pripravite za kasneje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj