Gre za malce neobičajno jed, za katero sem navdih dobila v tajski
restavraciji in jo z malo kreativnosti poslovenila in poenostavila.
Všeč bo vsem, ki radi poskusite kaj novega ali so vam všeč nevtralni
oz. težko določjivi okusi.

Za pripravo dveh obrokov potrebujemo:

 • 120g pirinih rezancev
 • 100g tofuja
 • 100g pišč. fileja
 • 50g arašidov
 • sol, poper
 • kokosovo mast

Polnozrnati pirini rezanci s piščancem, tofujem in arašidi

V slanem kropu skuhamo pirine rezance. Svetujemo, da upoštevate priporočene minute kuhanja, ki so navedene na embalaži, sicer pa rezanci potrebujejo približno 10 minut kuhanja.

Meso narežemo na majhne koščke, podobne kockam, ga solimo in popramo ter nato popečemo na teflonski ponvi, ki smo jo pred tem namazali s kokosovo maščobo. Rahlo zalivamo z vodo, da se meso ne prime ali zapeče na ponev. Po približno 5 minutah fileju dodamo še na kocke narezan tofu. Skupaj pa ju nato pečemo še 5 minut oz. toliko časa, da je piščančji file dodobra pečen.

Polnozrnati pirini rezanci s piščancem, tofujem in arašidi

Preden arašide dodamo ostalim živilom, jih je potrebno zdrobiti. Najlažje to naredimo tako, da jih stresemo na krpo, le-to zavijemo in večkrat udarimo po njej s kladivom. Zdrobijo se neenakomerno, a ravno to je naš namen, saj je jed tako veliko bolj zanimiva.

Polnozrnati pirini rezanci s piščancem, tofujem in arašidi


V ponev k piščancu in tofuju nato dodamo pirine rezance, ki smo jih prej odcedili in vse skupaj še malo popražimo. Po želji lahko dodamo še ingver, sojine kalčke ali pa bambus, ki jed čudovito obogatijo.

Polnozrnati pirini rezanci s piščancem, tofujem in arašidi

Na koncu, ko ponev odmaknemo s štedilnika oz. plošče, v jed zamešamo še z­drobljene arašide in vse skupaj lepo premešamo. Jed postrežemo na krožniku, ki smo ga predhodno dekorirali z drobljenim peteršiljem in na koncu za lepši izgled po rezancih potresemo še nekaj celih arašidov.

Polnozrnati pirini rezanci s piščancem, tofujem in arašidi­

Dober tek!

12 KOMENTARJI

 1. Super članek, pocedile so se mi sline. 😉 Zagotovo preizkusim, ker je jed kot nalašč za mojo krvno skupino.
  Povej mi, kakšne arašide uporabiš? Že pražene? Kaj pa rezance? Pirine jaz kupim v Hoferju, samo niso polnozrnati.

 2. Hvala.* Arašide je najbolje dobiti nepražene in nesoljene. Rezance sem imela pa ene domače, s tržnice. Romy pokukaj v kakšno min eko bio trgovinco za pz rezance.

 3. Oglaša se zaprisežena sovražnica kuhanja in sploh vsega, kar je kakorkoli povezano z gospodinjstvom in sporoča, da je tale recept pa res tako enostaven in (po sestavinah sodeč) okusen, da ga vsekakor preizkusim. 😀

 4. Tale recept se odlično bere. Verjamem, da je tudi okus jedi takšen. 🙂
  Glede na to, da rada kuham in preizkušam nove jedi ter recepte, bo zagotovo preizkušen!

 5. Hvala Kiely. Danes sem kupila pirine špagete. Ali so kaj grenki rezanci, glede na to da so polnozrnati? Samo še arašide moram nekje najt. 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj