S toliko pozitivnimi koristmi za telo, um in dušo je ples lepa vsestranska dejavnost in nekaj, kar je najbolje spodbujati že od malih nog. Otroci, ki dodatno obiskujejo matematiko, ne postanejo nujno učitelji matematike, otroci, ki plešejo, pa ne bi smeli čutiti pritiska, da postanejo profesionalni plesalci. Učiti se morajo zgolj za zabavo in samoizražanje. Ples lahko postane dejavnost, ki bo vedno krepila njihov spomin, kognitivne sposobnosti in telesno pripravljenost. Izpostavljenost plesu jim lahko ponudi užitek, ki traja vse življenje.

Krepi telo

Ples je neverjetna vadba in ko otroci plešejo, se ne počutijo, kot da izvajajo tradicionalno vadbo. Telesne koristi plesa vključujejo razvoj srca in ožilja, mišic in moči ter povečano vzdržljivost in pretok krvi. Ples izboljšuje tudi držo otrok, ravnotežje in prostorske sposobnosti, ne smemo pozabiti na izboljšanje ritma in časa. Ker izboljšuje tudi prožnost in koordinacijo, lahko ples pomaga otrokom, da so manj nagnjeni k poškodbam.

Spodbuja um

Močno telo lahko pomeni tudi močne možgane. V šolah so videli neverjetne rezultate, vključno z boljšimi ocenami in koncentracijo v razredu ter večjo disciplino in zaupanjem v učence.

Umirja dušo

Ker ples otrokom omogoča, da se izražajo na neverbalni način, to uporabljajo kot obliko sproščanja čustev in kreativnega pripovedovanja lastne zgodbe.

Kulture po vsem svetu uporabljajo ples za posredovanje močnih sporočil. Ko se otroci dotaknejo ustvarjalnega gibanja, lahko vstopijo v prostor samorefleksije in samosprejemanja. Ples lahko tudi zmanjša stres v otrokovem življenju in ker je vadba, sprošča vse tiste hormone, ki povzročajo srečo. Z izlivom serotonina, oksitocina, dopamina in endorfina se bo vaš otrok po plesu morda počutil bolje, mirneje in bolj zadovoljno.

PREBERITE TUDI: Hobiji za vaše otroke, na katere še niste pomislili

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj