… terapevtski za otroke in odrasle. Če otrok preveč svojega prostega časa preživi in pasivno sedi pred ekranom, je novo zanimanje verjetno edina intervencija, ki jo potrebuje. Seveda ne morete izbrati hobija za drugega človeka, vendar je verjetno, da svojega otroka precej dobro poznate in ga lahko potisnete v pravo smer.

1. Vrtnarjenje

Poleg očitne privlačnosti hobija, ki otrokom omogoča, da si umažejo roke, je vrtnarjenje tudi odlična dejavnost za pozornost, tako da bo pomirilo vašega otroka, hkrati pa mu bo omogočilo fizično vadbo.

2. Šah

Ta klasična strateška igra ponuja spodbuden izziv na vsaki ravni igre. Kritično razmišljanje, vključeno v šah, ima tudi velike koristi za krepitev možganov in otroci se lahko pridružijo šahovskim klubom in tekmujejo na turnirjih, ko se njihova raven spretnosti povečuje.

3. Joga

Joga je dobro znana in razširjena dejavnost, ki krepi mišice, izboljšuje telesno pripravljenost in pomirja um – in ni samo za odrasle. Tečaji joge za otroke so odlična možnost za mlade, ki želijo hobi, ki vključuje telesno dejavnost, brez tekmovalne komponente večine drugih športov.

4. Fotografija

Starejši otroci lahko svojo ustvarjalnost negujejo s fotografijo kot hobijem. Seveda boste morali priskrbeti fotoaparat in vaš otrok se bo moral nekoliko potruditi, da se nauči veščin, ki so potrebne za dober posnetek, vendar bo proces raziskovanja okolice v iskanju novih tem zagotovo navdihnil nadobudne umetnike.

PREBERITE TUDI: Kaj o vas povedo vaši hobiji in preživljanje prostega časa

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj