Ste vedeli, da lahko kozarec kumaričnega soka pospeši vaše okrevanje po naporni vadbi? Ljudje pogosto pozabimo, da je ta del vloženih kumaric najboljši in ga zlijemo v odtok. Prenehajte s tem početjem, ker so prednosti pitja kumaričnega soka neverjetne. Svetujemo vam, da namesto kupljenega v trgovini, naredite domačega, ki bo še bolj zdrav in brez nepotrebnih konzervansov.

PREBERITE TUDI: Motovilec: Zelena zakladnica vitaminov in mineralov

Prednosti pitja kumaričnega soka

  • Izboljša prebavo. V soku kislih kumaric so probiotiki, ki spodbujajo rast dobrih črevesnih bakterij. To pomeni, da sok iz kumaric krepi vašo prebavo. Nekatere raziskave so celo pokazale, da sok iz kislih kumar lahko pomaga tudi pri preprečevanju zgage.
  • Redno pitje soka kislih kumaric pripomore k zmanjšanju telesne teže.
  • Zmanjšuje krče. Strokovnjaki so prepričani, da pitje soka pripomore k zmanjšanju krčev v nogah in pomaga tudi pri sindromu nemirnih nog.
  • Zmanjšuje možnost dehidracije. Sok kislih kumaric namreč vsebuje kalij in natrij, s katerima se telo bori proti dehidraciji. Natrij in kalij sta elektrolita ki jih telo izgublja z znojem, če se počutite dehidrirane, hitro spijte nekaj kumaričnega soka in izboljšanje bo vidno takoj.
  • Izboljšuje zadah. Namnožene bakterije v ustih povzročajo slab zadah, ker pa sok kislih kumaric vsebuje kis, jih ta nemudoma uniči in zadah se izboljša.

PREBERITE TUDI: Koleraba – pozabljena zakladnica vitaminov in mineralov

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj