… raziskavo. Na vrhu seznama so dela, pri katerih je manj interakcije s človekom. Študija se je začela leta 1938 in trajalo je skoraj 85 let, da so raziskovalci prišli do zaključka.

Ljudje smo po naravi interaktivna bitja in moramo imeti človeške povezave z ljudmi okoli sebe. In ker človek ponavadi preživi več časa na delovnem mestu kot doma, je pomembno imeti te povezave v službi. Glede na študijo so službe, ki zahtevajo malo človeške interakcije in nobenih priložnosti za vzpostavljanje odnosov s sodelavci, najnesrečnejše na svetu.

Izolirana in osamljena dela, kot so vožnja tovornjaka, nočno varovanje, storitve dostave paketov in hrane ter druga podobna dela, kjer ljudje sploh nimajo sodelavcev, spadajo pod najbolj nesrečna dela. Tudi druga delovna mesta, kjer ljudje sploh nimajo sodelavcev, spadajo na ta seznam.

Raziskovalci pravijo, da če na delovnem mestu zgradite pozitivne odnose, bi to pomenilo manjši stres v službi in “manj dni, ko pridemo domov razburjeni”. Torej, če ste obtičali pri delu, ki vas dela nezadovoljne, razmislite o tem, da si vzamete kratek odmor in se obrnete na sodelavca poleg sebe.

PREBERITE TUDI: 5 znakov, da vam služba uničuje odnos

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj