Če ste naveličani običajnih zrezkov, lahko za spremembo pripravite puranje zvitke s skuto in pršutom, ki bodo goste očarali že na pogled – okus pa prav tako ne bo razočaral.

Za pripravo treh obrokov potrebujemo:

  • 3 večji puranji zrezki
  • pečen (ali sušen) pršut
  • 250 g skute
  • 150 ml sladke smetane
  • drobnjak
  • sol, poper
  • kokosova mast (ali poljubna maščoba za ponev)
puranji_zrezki_s_skuto_prsutom_1

Količino sestavin seveda prilagodimo številu obrokov.

Zrezke potolčemo (da ne poškropimo cele kuhinje, lahko zrezek pokrijemo s plastično folijo oz. vrečko), posolimo in popopramo. Skuti dodamo žlico sladke smetane, jo pretlačimo in jo namažemo na približno tri četrtine zrezka. Na skuto položimo rezino pršuta in zrezek zvijemo ter pritrdimo z zobotrebci.

puranji_zrezki_s_skuto_prsutom_2

puranji_zrezki_s_skuto_prsutom_3 

V ponvi segrejemo kokosovo mast (oziroma poljubno maščobo). Zvitke pečemo nekje med 20 in 30 minut – odvisno od debeline in velikosti zrezka. Med pečenjem jih nekajkrat obrnemo.

puranji_zrezki_s_skuto_prsutom_4 

puranji_zrezki_s_skuto_prsutom_5 

Medtem sesekljamo drobnjak. Ko so zrezki pečeni, jih vzamemo iz ponve in k ostankom pečenja dodamo drobnjak in sladko smetano.

puranji_zrezki_s_skuto_prsutom_6 

Zvitke serviramo s tako pripravljeno omako. Za prilogo smo tokrat pripravili pire krompir, lahko pa bi zraven ponudili tudi pečen krompir ali njoke.

puranji_zrezki_s_skuto_prsutom_7 

Dober tek!

1 komentar

  1. Tole je moj dragi zadnjič skuhal in je bilo božansko! Ker je (kot vedno) skuhal preveč, sem jaz en zrezek pojedla še naslednji dan brez omake in je bilo še vedno odlično. Sicer je jed pa zelo nasitna, naslednjič bom/bova poskusila kar brez smtanove omake, ker je tudi zelo dobro in veliko manj kalorično:=)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj