Najprej pomislite na to, da se ženska lahko bori s hudo boleznijo in psihičnimi težavami in da so vzroki lahko globji, premajhna telesna teža namreč ni vedno le posledica modne muhe in brezglavega stremenja k lepotnim idealom. Obstajajo pa tudi punce, pri katerih vitkost ni nastala zaradi omenjenih vzrokov, temveč jim je to preprosto – zapisano v genih.
 
 
Veliko žensk se bori z odvečnimi kilogrami, zato je razumljivo, da nas preplavljajo informacije in članki o tem, kako shujšati, da bi bile videti vitkejše. Morda ne boste verjeli, vendar obstajajo tudi punce, ki imajo obraten problem. Verjetno ste se že kdaj spraševali, zakaj morate vi tako paziti na prehrano in redno telovaditi, da obdržite lepo postavo, medtem ko vaša znanka lahko poje ogromno, in se s težo sploh ne ukvarja, pa se nikoli ne zredi.
 
Med nami so torej tudi ženske, ki so vitke po naravi. Take niso, ker bi to načrtno želele, so namreč povsem zdrave, z dobro samopodobo in s to srečo, da lahko brez slabe vesti pojedo toliko, kolikor si želijo.
 
Vitke ženske, ki spadajo v omenjeno skupino ljudi, ki lahko pojedo ogromno, pa kljub temu ne pridobijo na teži, imajo to lastnost večinoma že od rojstva. S tako presnovo se rodijo, kar pomeni, da je razlog tudi v tem, da so imele tako postavo že zapisano v genih.
 
Se sliši sanjsko? Tako kot povsod, so plusi in minusi.
 

S kakšnimi težavami se torej soočajo 'suhice'?

 
Zaradi opazk okolice se lahko hitro poslabša samopodoba. Kljub temu, da se trudijo, da so same s sabo zadovoljne, čeprav si želijo lepe ženske obline in kakšen kilogramček več, se zavedajo, da jih je take ustvarila mati narava, in da glede tega težko kaj naredijo.
 
Vsakodnevno, od malih nog, pa take punce poslušajo opazke okolice o njenem groznem izgledu, kar lahko močno vpliva na samopodobo.
 

PREBERITE TUDI: 5 razlogov za tek

V razmislek: punce z močnejšo postavo verjetno okolica ne bo zbadala vsakodnevno, kako se je zredila, medtem ko zadržkov pri vitkejših enostavno ni. Nihče ne pomisli, da tudi te opazke lahko bolijo.
 
''A ti sploh kaj ješ'', je vprašanje, ki se pojavi najpogosteje, poleg stavka: ''Tehtaš 40 kg, s posteljo vred''. Ha, ha, ha, kako zabavno.
 
Si ena izmed teh, ki spadajo v skupino vitkih punc, kljub ogromnim količinam zaužite hrane? Ne obremenjuj se z mnenji drugih ljudi, in to svojo lastnost vzemi kot za pozitivno: ješ lahko kjerkoli, kadarkoli in karkoli, ne da bi se pri tem počutila slabo.
 
Ljubje bi se bolj morali zavedati, da se med seboj ne bi smeli ocenjevati po izgledu, temveč po tem, kakšen si v resnici, kot človek. Seveda pa smo si po izgledu vsi različni – še dobro, kako pa bi bilo, če bi bili vsi enaki? 
 

PREBERITE TUDI: Samozavest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj