Moda v letu 2020 ni bila po pričakovanjih, kakršna smo imeli na začetku leta. Vse se je obrnilo zaradi lažne pandemije in namesto lepih, elegantnih – ali pa modnih in trendovskih – oblačil, je večina iskala kar se da udobne, mehke, koži prijetne, trajnostne in seveda primerne za doma, saj so mnogi večino leta delali od doma.

Tako tudi ni presenetljivo, da so vrhnja oblačila sledila temu trendu: torej kar se da prijetna, mehka in udobna. In eden najbolj opaznih trendov so puhovka plašči, ki delujejo, kot da ste svoje spalne odeje same sešile in priredile v plašč. In medtem, ko jim res ne moremo pripisati estetike, pa so brez dvoma udobni.

Da so letošnjo zimo postali velik trend, potrjuje tudi nakupovalna platforma Lyst, kjer iskalni niz ‘duvet coats’ v neprestanem porastu že od novembra dalje; poleg tega jih ponujajo skorajda vse modne hiše.

In kakšni so, v čem se razlikujejo od klasičnih puhovk?

Predvsem po tem, da so veliko mehkejši in torej prijetnejši za nošenje, sploh v primerjavi z vodoodpornimi ali kakimi, ki so na otip zelo plastične. Praviloma so tudi (skoraj) brez sijaja in medtem, ko so nekateri res relativno lepo krojeni, da spominjajo na plašč, kakor npr. 00000, pa so drugi dejansko videti, kot da ste se ogrnile v odejo.

Praviloma tudi nimajo zadrg in odvečnih gumbov – dejansko so narejeni tako, da se v njih le ogrnete in zavežete s pasom. Dizajni so minimalistični, brez dodanih detajlov kot so svetleče zaponke, krzneni dodatki, zadrge ipd., zato so izvrstne za kombiniranje z modnimi dodatki – ni namreč strahu, da boste videti kičasto.

PREBERITE TUDI: Jakne in plašči – kako kupiti pravega?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj