Temeljna osnova za zaviranje oz. upočasnjevanje staranja je zdrav način življenja, ki predstavlja zdravo prehrano in (pre)malo nje; redno gibanje; dovolj kakovostnega spanca in čim manj stresa. Obstajajo pa še nekatere druge naravne metode, na katere nekateri prisegajo: npr. joga obraza in akupunktura in akupresura določenih točk.

Tako naj bi akupresura spodnjih 4 točk uspešno zavirala staranje.

Nebesni steber

Akupresurna točka nebesni steber pomaga sprostiti stres v telesu in koži in lahko pomaga pri zdravljenju kože, med drugim tudi aken. Pripomore k splošnemu boljšemu počutju.

Zadaj nad tilnikom zatipajte, kje je vaša lobanja pritrjena na hrbtenico in prste pomaknite za približno 2 cm navzven. To sta točki ‘nebesni steber’. Za pomlajevanje vsak dan pritiskajte 2 minuti da sprostite stres koži.

Tretje oko

Točka tretje oko stimulira hipofizo, temeljno endokrino žlezo, ki sodeluje pri izboljševanje zdravja kože obraza in telesa, pa tudi lajšanju glavobola, anksioznosti in utrujenosti.

Kazalec postavite natančno na sredino med obe obrvi nad nosom in pritiskajte vsaj 1 minuto vsak dan.

Nebeški sijaj

Ta akupresurna točka se nahaja pod ušesno mečico ob robu čeljusti in je namenjena izboljševanju sijaja kože in izboljšanju mišičnega tonusa na obrazu, pa tudi za splošni sijaj.

Vsak dan jo pritiskajte nekaj minut – kadarkoli imate prosti roki.

Lepota obraza

Točka lepota obraza izboljšuje cirkulacijo, zato zmanjšuje zatečenost obraza in zabuhlost pod očmi. Nahaja se na spodnjem delu lične kosti na sredini vsakega lica (nekaj cm pod zenico).

Vsak dan jo pritiskajte nekaj minut.

PREBERITE TUDI: Masirajte te čudežne točke na stopalih

1 komentar

  1. Pozdravljeni, ali potrebujete sredstva za svoje projekte, za svoje osebne potrebe? brez dvoma odobravam osebna posojila z 2%odstotno obrestno mero ne glede na znesek. V zahtevi navedite želeni znesek posojila in odplačilno dobo. Za vse vaše zahteve me kontaktirajte: marialeydi06@gmail.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj