Masažo stopal so izvajali že pred tisoči leti, dandanes pa spada pod sprostitev in alternativno terapijo. Refleksoterapija se izvaja tudi na dlaneh.

PREBERITE TUDI: To je akupresurna točka, ki olajša glavobol


Refleksoterapija stopal

Stopala so zelo pomemben del telesa, a žal pogosto spregledana. Stopala potrebujejo in si zaslužijo nego in pozornost. Refleksologija je veda, pravzaprav akupresura, ki preučuje posebne točke na stopalih, ki so povezane z drugimi deli telesa. Če te točke masiramo, vplivamo tudi na ostale organe.

Točke na stopalih so povezane z energijskim pretokom v telesu in z mnogo celicami in točno določenimi organi. Neprijeten občutek ali bolečina, ki jo ob pritisku začutimo nakazuje na težave na določenem delu telesa. Z masažo spodbudimo pretok, sprostimo energijski kanal, aktiviramo zdravilne moči telesa in čistimo telo toksinov.

Kako lahko masažo izvedemo sami?

Za pravo refleksno masažo se obrnite na strokovnjake, ki bodo masažo najbolj kakovostno izvedli, saj imajo več znanja. Če pa se boste odločili, da si noge zmasirate sami, to lahko storite tako, da pričnete s toplo kopeljo za noge. Lahko dodate tudi sol ali glino, ki bo opravila nalogo razstrupljanja. Nato uporabite brisače in olje. Stopalo primite v dlani in nežno krožno masirajte. Nato s palcem pritiskajte na točke na stopalih. Začnite pri prstih in pojdite do pete. Če začutite bolečine ali neprijeten občutek, na tem mestu masirajte dlje časa. Najprej masirajte eno stopalo, nato drugo. Masirajte le zdrava stopala.

Točke

• notranji lok stopala predstavlja hrbtenico;
• prsti predstavljajo refleksno cono oči, ušes, glave;
• podplatna blazinica pod prsti predstavlja področje pljuč;
• področje med peto in podplatno blazinico je območje prebavil;
• peta je medenično področje.

PREBERITE TUDI: Masaža obraza

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj