75-letni monarh je manj kot leto dni po začetku vladanja dobil diagnozo raka, vendar so v palači o njegovem stanju zaenkrat povedali le malo podrobnosti.

Kraljeva družina je 4. februarja na svojih družbenih omrežjih opozorila na svetovni dan boja proti raku in prikazala fotografije kraljice Camille v novem centru za pomoč pri zdravljenju raka v Veliki Britaniji. 75-letni kralj Charles se je isto jutro v spremstvu 76-letne Camille udeležil jutranje maše v cerkvi svete Marije Magdalene v bližini njihovega podeželskega dvorca Sandringham.

Monarh, ki je še vedno okreval po operaciji benigne povečane prostate 26. januarja, je veselo pomahal oboževalcem, ne da bi namignil na skorajšnjo napoved, ki bo le dan pozneje pretresla svet: palača je razkrila, da ima Charles raka – v izjavi so zapisali: “Njegovo veličanstvo se je odločilo sporočiti svojo diagnozo, da bi preprečilo špekulacije in v upanju, da bo to pomagalo razumeti vse, ki so zboleli za rakom po vsem svetu.”

Čeprav je izjava ponujala le malo podrobnosti, je palača razkrila, da so pri Charlesovem posegu na prostati odkrili ločeno skrb vzbujajočo težavo in da so “poznejši diagnostični testi razkrili prisotnost ene od oblik raka”. Vrsta raka ni bila razkrita v skladu s strogim pristopom palače do zdravstvenih stanj, vendar pa ne gre za raka na prostati, je potrdil tiskovni predstavnik.

“Sčasoma bomo morda vedeli,” je dejal Robert Hardman, avtor knjige The Making of a King.

Kralj je začel “redno zdravljenje” in bo odložil javne dolžnosti, so dodali v izjavi iz palače, pri čemer so zapisali, da Charles “ostaja popolnoma pozitiven glede svojega zdravljenja in se veseli, da se bo čim prej vrnil k polnim javnim dolžnostim”.

Osebe, ki so blizu družini, je diagnoza presenetila. “Ko sem to slišal, sem bil res šokiran,” pravi eden od notranjih virov v palači.

Vir, ki ga pozna, dodaja: “Ni bil videti kot on. To sem pripisal žalosti – imel je dve smrti blizu skupaj; njegova mati, kraljica Elizabeta, septembra 2022 in njegov oče, princ Philip, aprila 2021 – morda pa se ni dobro počutil, ne da bi se tega zavedal. To bi ga lahko odneslo.”

Novica prihaja le devet mesecev Charlesovega vladanja in le 17 mesecev po smrti kraljice Elizabete v 96. letu starosti.

Za kraljevo družino pomeni tudi posebno težak začetek novega leta: 16. januarja je 42-letna princesa Kate prestala 13-dnevno hospitalizacijo zaradi operacije trebuha, zaradi česar se je princ William začasno umaknil od opravljanja javne obveznosti, da bi skrbel za Kate in njune tri otroke, 10-letnega princa Georgea, 8-letno princeso Charlotte in 5-letnega princa Louisa.

Možnost povečanja odgovornosti 41-letnega sina in naslednika Williama je ponovno opozorila na razredčenje kraljeve družine po odhodu Charlesovega mlajšega sina, 39-letnega princa Harryja, in odstranitvi Charlesovega škandaloznega brata, 63-letnega princa Andrewa.

Kot pravi poznavalec iz palače: “Želel bo nadaljevati z delom. Vendar bo to odvisno od tega, kako se bo zdravil. Morda ga bo popolnoma izčrpalo. Potreboval bo veliko podpore.”

PREBERITE TUDIV britanski kraljevi družini že tretji zdravstveni preplah v tem mesecu; tokrat rak

1 komentar

  1. Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao sam kupiti kuću. Pokušao sam potražiti zajam od različitih kreditnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nije išlo, a većina banaka mi je odbila kredit. Ali kako bi Bog htio, upoznali su me s privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 90,000 eura i danas imam vlastitu kuću i vlasnik sam tvrtke i trenutno mi je dobro, ako morate ići na tvrtka za osiguranje zajma. bez kolaterala, bez provjere kreditne sposobnosti, samo 3% kamatna stopa i supotpisnik s boljim planovima i rasporedom otplate, kontaktirajte Davidson Albert Loan (davidsonalbertloan@gmail.com). On ne zna da to radim, ali sada sam tako sretna i odlučila sam dati ljudima više informacija o njemu i želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte. davidsonalbertloan@gmail.com
    {WhatsApp: +38761545894}

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj