Princesa Kate se je kraljici Elizabeti II. poklonila s posebnim prazničnim sporočilom in razkrila, kaj je imela pokojna monarhinja najraje pri božiču.

“Njeno veličanstvo nam zapušča neverjetno zapuščino, ki je mnoge od nas globoko navdihnila,” je 40-letna valižanska princesa povedala v videoposnetku, ki sta ga s princem Williamom v četrtek, 22. decembra, naložila na skupni račun na Instagramu.

Kate je 15. decembra v Westminstrski opatiji gostila svoj drugi letni koledniški koncert, ki so ga posneli in ga v Veliki Britaniji predvajali na božični večer. “Letos smo k bogoslužju povabili na stotine navdihujočih posameznikov,” je dejala. “Tiste, ki kažejo moč povezanosti in skupnostnih vrednot, kar nam omogoča, da nadaljujemo tradicijo njenega veličanstva, da prepoznamo in se zahvalimo tistim, ki so presegli vse, da bi podprli druge.”

V pripisu je vojvodinja izjavila, da je “navdušena”, da lahko ponovno nadaljuje praznično tradicijo. “Letošnja maša je posvečena njenemu pokojnemu veličanstvu kraljici Elizabeti II. in vsem tistim, ki jih žal ni več med nami,” je nadaljevala pisno sporočilo. “Čeprav bo letošnji božič zelo drugačen, se lahko še vedno spominjamo spominov in tradicij, ki smo si jih delili. Vzemite si čas, da upočasnite korak in z družino ter prijatelji praznujete vse čudovite stvari, zaradi katerih je božič tako poseben.”

Nato je pokazalo Kate, ki se je spomnila kraljičinih najljubših delov prazničnega časa. “Njenemu veličanstvu je bil božič pri srcu kot čas, ki združuje ljudi in nas opominja na pomen vere, prijateljstva in družine, ter na empatijo in sočutje,” je spomnila.

Elizabeta je bila pred svojo septembrsko smrtjo v 96. letu starosti najdlje vladajoča britanska monarhinja. Tik pred smrtjo je kraljeva matriarhinja praznovala zgodovinski platinasti jubilej, s katerim je zaznamovala 70 let na prestolu. Kralj Charles III. je po materini smrti nemudoma prevzel svoje pravo mesto monarha, 40-letni William pa je zdaj prvi v nasledstveni liniji. Kraljevi družinski člani ob bližajočem se božiču še vedno žalujejo za veliko izgubo svoje družine.

“Zelo žalostno bo, ker kraljice ne bo zraven,” je vir povedal o prazničnem praznovanju družine. “Ona si ne želi, da bi žalovali ali da bi jih to odvrnilo od tega, da bi se vsi zbrali in uživali v praznovanju.”

Po navedbah vira “obstaja skupna zaveza celotne družine, da bodo ostali zvesti kraljičinim vrednotam in nadaljevali s čudovitim delom, ki ga je opravila v času, ko je bila monarhinja.”

Buckinghamska palača je v začetku meseca potrdila, da se bo kraljeva družina zbrala v cerkvi Sandringham na vsakoletni božični maši. Kraljičino posestvo v Norfolku v Angliji je že desetletja tradicionalni gostitelj praznikov.

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj