Kate Middleton je po Harryjevem in Meghaninem dokumentarcu menda odločena posneti svojega, v katerem bo povedala vse.

Princ William in Kate Middleton sta pred kratkim zaključila tridnevni obisk v Združenih državah Amerike, a sta se že odzvala na Netflixov dokumentarec princa Harryja in Meghan Markle, ki buri javnost in o katerem vsi govorijo.

Princ in princesa Walesa sta 30. novembra 2022 pristala v Bostonu, vrhunec njunega potovanja pa je bila druga letna podelitev nagrad Earthshot. Ob prihodu je William omenil svojo pokojno babico, kraljico Elizabeto II, ki je umrla septembra.

“S Catherine sva vesela, da sva spet v Združenih državah, in izredno hvaležna guvernerju Bakerju in prvi dami Massachusettsa za topel sprejem v Bostonu,” je dejal William. “Ob tem najinem prvem obisku v tujini po smrti moje babice bi se rad zahvalil prebivalcem Massachusettsa in zlasti Bostona za številne poklone pokojni kraljici. Obiska ob dvestoletnici leta 1976 se je spominjala z veliko ljubezni.”

Njun tiskovni predstavnik je potovanje opisal kot “velik trenutek” in da sta “zelo navdušena, da sta tukaj”, vendar nekateri strokovnjaki pravijo, da sta Kate in William zaskrbljena, ker je njuno potovanje v ZDA zasenčila objava Netflixovega dokumentarca Harry in Meghan, ki je izšel 8. decembra 2022.

Kako se je Kate Middleton odzvala na dokumentarni film princa Harryja in Meghan Markle?

Kate in William seveda nista dala nobenih uradnih izjav. Kot visoka člana britanske kraljeve družine sta zaprisežena, da ne komentirata dogajanja v medijih, vendar pa je vir 8. decembra 2022 za revijo In Touch Weekly povedal, da je Kate “trdno odločena”, da bo po Harryjevem in Meghaninem dokumentarcu naredila svojega, v katerem bo povedala vse.

“Kateino pričanje bi lahko potencialno uničilo Meghan,” je dejal notranji vir. “Ima kopico dokazov, ki jih je zbrala v preteklih letih.” Notranji vir je tudi trdil, da naj bi William opozoril Kate, naj dvakrat premisli, preden se odloči za svoj intervju.

Konec odnosov med člani kraljeve družine?

“Dokumentarna serija je zadnji žebelj v krsto Harryjevega in Meghaninega odnosa s kraljevo družino,” je nadaljeval informator in dodal, da je Kate “zasuta” s ponudbami za intervjuje, odkar sta vojvoda in vojvodinja sussekška tako javno spregovorila o svojih izkušnjah s kraljevo družino.

Kraljevi urednik revije Hello! je decembra 2022 tudi dejal, da Kate in William zagotovo nista prezrla izida knjige Harry & Meghan, ki je obljubljala številne neprijetne podrobnosti glede notranjega delovanja britanske monarhije.

“Mislim, da si vsi v ekipi valižanskega princa in princese preprosto želijo, da bi se še naprej osredotočali na Earthshot. To je razlog, zakaj so tukaj, in to je nekaj, na kar so se pripravljali 18 mesecev,” je dejala Emily Nash. “Zato bodo zelo razočarani, da se pozornost trenutno usmerja drugam, in prepričana sem, da bodo imeli pomisleke glede tega, kaj se bo zgodilo v tem dokumentarcu.”

Nadaljevala je: “Pričakujem pa, da bo vse potekalo kot običajno. Preprosto se bosta lotila dela in ponosno opravila obveznosti, za katere sta se zavezala. Ne pričakujem nobenih komentarjev. To je izjemno težko. Saj veste, sta visoka člana kraljeve družine in sta znana po tem, da ne komentirata stvari, ki se pojavijo v medijih.”

Odnosi med bratoma povsem skrhani

Notranji vir je za Us Weekly povedal, da so odnosi med bratoma in njunima ženama že tako ali tako precej negotovi. Ne le to, vir je dejal, da je bil čas, ko je izšel Netflixov napovednik, veliko razočaranje, saj je namenoma skušal odvrniti pozornost od princa in princese Walesa na njunem prvem potovanju v Združene države Amerike po letu 2014.

“Kate in William sta bila precej zmedena, ko je bil Netflixov napovednik predvajan med njunim potovanjem v Boston,” je vir povedal o princu in princesi Walesa. “To je močno obremenilo odnose, ki že tako ali tako visijo na nitki.”

Drama se je zgodila kmalu po tem, ko je bila Williamova botra in kraljeva pomočnica, lady Susan Hussey, obtožena rasističnih pripomb na dogodku, ki ga je gostila kraljica Camilla Parker Bowles. Tiskovni predstavnik princa Williama je odgovoril: “V naši družbi ni prostora za rasizem,” so sporočili iz njegovega urada v Kensingtonski palači. “Te pripombe so bile nesprejemljive in prav je, da se je posameznik umaknil,” poroča Fortune. Glede na to, da sta Markle in Harry zdajšnjega kralja Charlesa že prej obtoževala rasizma (med intervjujem z Oprah marca 2021), je ta izjava res zanimiva.

Markle trdi, da so v času, ko je bila noseča z njunim prvim otrokom Archiejem, različni člani kraljeve družine izrazili “zaskrbljenost glede tega, kako temna bi lahko bila njegova koža, ko se rodi”. Markle je nadaljevala: “Potencialno je prišlo do več pogovorov in o tem, kaj bi to pomenilo ali kako bi bilo videti.” Ko je Oprah pritisnila na Markleovo, naj razkrije imena članov kraljeve družine, ki so imeli te pomisleke, je vojvodinja sussekška to zavrnila. “Mislim, da bi jim to zelo škodovalo,” je dejala.

O čem govori dokumentarec o Harryju in Meghan?

Prvi del dokumentarnega filma Harry in Meghan je izšel 8. decembra 2022, drugi del pa bo izšel 15. decembra. “Obstaja hierarhija družine,” pravi Harry. “Veste, prihaja do uhajanja informacij, vendar se zgodbe tudi podtikajo. To je umazana igra,” je v napovedniku za dokumentarni film dejal Harry.

Meghan je nato dejala: “Spoznala sem, da te nikoli ne bodo zaščitili.” Pozneje je Harry dodal, da se boji, da bi se zgodovina njegove matere Diane – in njena prezgodnja smrt – ponovila.

Čas izida dokumentarca – naključje?

Za mnoge je čas izida filma Harry & Meghan nadvse sumljiv, saj sovpada z obiskom princa Williama in Kate v Združenih državah Amerike. “Da so ga začeli predvajati tako, kot so ga, prvi ali drugi dan potovanja valižanskega princa in princese v ZDA zaradi nagrade Earthshot, natančno kaže, kako zelo so želeli ugrabiti to publiciteto,” je za Us Weekly povedal kraljevi strokovnjak Jonathan Sacerdoti.

“To samo kaže, kako bodo naredili vse za čim večjo publiciteto. ‘Ugrabila’ sta potovanje njegovega lastnega brata, ki je želel promovirati okoljske nagrade, da bi ukradla to pozornost in pridobila več pozornosti.”

Sprva so poročali, da naj bi Harry in Meghan prestavili in začeli predvajati v letu 2023. Predvajanje je bilo pod vprašanjem zaradi nekdanjega britanskega premiera Johna Majorja, ki se je pritožil zaradi netočnosti v drami The Crown, ki temelji na življenju in vladanju kraljice Elizabete II. V oddaji je bil prikazan pogovor med Majorjem, ki je bil predsednik vlade med letoma 1990 in 1997, in princem Charlesom (igra ga Dominic West) o resničnem članku Sunday Timesa iz leta 1991, ki je namigoval, da je monarhija zastarela in da bi se morala Elizabeta odpovedati kroni zaradi Charlesa.

V prizoru iz prve epizode pete sezone serije ‘The Crown’ se Charles zasebno strinja s člankom, pozneje pa pokliče Majorja, da bi se pogovorili o zaroti za strmoglavljenje kraljice. Resnični Major je takrat vztrajal, da takšnega pogovora ni bilo, in oddajo označil za “leglo nesmislov”. Menda se je vodstvu Netflixa zaradi kritik nekdanjega voditelja Združenega kraljestva zdelo nespametno predvajati Harryja in Meghan tako blizu predvajanja pete sezone serije The Crown.

“Pri Netflixu so se sprva zgražali  in se odločili preložiti dokumentarec,” je vir povedal za publikacijo. Do večje previdnosti tako Netflixa kot monarhije prihaja po smrti kraljice Elizabete II. septembra 2022.

Page Six je tudi poročal, da je par želel naknadno spremeniti dele dokumentarca, ki sta ga snemala več kot leto dni. Viri so za New York Post povedali, da par skrbi, kako bodo nekatera njuna mnenja dojeta, zlasti po kraljičini smrti. Film naj bi vseboval številne šokantne informacije o kralju Charlesu, soprogi Camilli Parker Bowles ter princu Williamu in njegovi ženi Kate Middleton.

“Harry in Meghan sta si premislila o svoji zgodbi, o lastnem projektu,” je povedal Netflixov vir. Po navedbah drugega vira iz industrije “Harry in Meghan panično poskušata ublažiti celo najosnovnejši jezik. Toda to je njuna zgodba, iz njunih lastnih ust.”

Drugi vir je za Page Six povedal: “V tem primeru sta se oba zakonca odločila, da bosta sodelovala v projektu; Netflix si je zelo prizadeval, da bi bila oddaja pripravljena za predvajanje že decembra. Na izvršnega direktorja Netflixa, Teda Sarandosa, ki je v odnosu s Harryjem in Meghan, se vrši velik pritisk, da bi bila oddaja končana.”

Serijo Harry & Meghan si lahko ogledate na Netflixu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj