Kraljevi par se namerava iz svojega londonskega domovanja v Kensingtonski palači preseliti v novo rezidenco približno 50 km zahodno v Berkshire, v okrožje, kjer se nahaja kraljičina glavna rezidenca, grad Windsor. Razlog? Njuni otroci.

Selitev, o kateri je prvi poročal časnik Sunday Times, odraža spreminjajoče se potrebe njunih treh otrok: princa Georga, ki bo julija dopolnil 9 let; sedemletne princese Charlotte in štiriletnega princa Louisa.

George in Charlotte bosta ob koncu tekočega šolskega leta zapustila svojo londonsko malo šolo Thomas’s Battersea in se vpisala v šolo na območju Windsorja. Poročajo, da bo družina zasedla Adelaide Cottage na posestvu Windsor, vendar to ni potrjeno. V palači tega niso komentirali.

Čeprav je bil glavni razlog za spremembo šolanje otrok, so tudi druge prednosti: V Berkshiru se nahaja tudi Bucklebury, kjer živita Kateina starša Carole in Michael Middleton. Oba še vedno živita tam.

Poleg kratke 40-minutne vožnje z avtomobilom med Windsorjem in Buckleburyjem, bosta William, ki bo jutri, 21. junija dopolnil 40 let, in 40-letna Kate, seveda le nekaj minut oddaljena od Williamove 96-letne babice kraljice Elizabete.

William in Kate bosta sčasoma morda zasedla “veliko hišo”, torej grad Windsor. Williamov oče, 73-letni princ Charles, naj ne bi nameraval tam preživeti toliko časa kot kraljica.

“V resnici sta precej omejena v tem, kaj lahko počneta v Londonu,” je povedal njun prijatelj. “Otroci ne morejo iti v park in s prijatelji igrati nogometa. Njun načrt je, da bosta tam ostala naslednjih 10 do 15 let, nato pa se bosta preselila v Anmer, ki je zanju tako poseben.”

Anmer Hall, podeželsko zatočišče zakoncev v Norfolku, “je njun srečni kraj”, je še povedal Williamov prijatelj. Kot svoje londonsko domovanje bosta še naprej uporabljala Kensingtonsko palačo.

PREBERITE TUDI: Se je začelo novo poglavje v garderobi Kate Middleton?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj