Vendar se vloga, ki jo imajo prijatelji v našem življenju, spreminja vzporedno s tem, kako se spreminjamo. Oglejte si, kako se razvija prijateljstvo, ko ste stari dvajset, trideset in štirideset let.

PREBERITE TUDI: 10 najboljših stvari, če imate z mamo dober odnos

Prijateljstvo pri 20-ih

Kako sladki časi! Čas šolanja, srednješolskih žurov ali študentskega življenja. Ste ravno v obdobju konca odraščanja, kar je bilo vsekakor pomembno obdobje. V tem času ste si izbrali svoje prijatelje, brez katerih ne morete preživeti. Stalno klicanje, videvanje in dopisovanje (na večih aplikacijah hkrati!) je povsem običajno. Končuje se obdobje, kjer je največja težava to, katero obleko izbrati za zabavo in analiziranje obnašanja fantov. Počasi se pričenjajo misli o osamosvajanju, službi, in stvareh, ki jih pač odrasli počno. Možno je, da prav v tem obdobju izberete življenjske sopotnike v prijateljskem smislu, saj ste že dovolj zreli, da znate izbirati prave prijatelje, hkrati pa nas neizmerno povezuje dejstvo, da smo to noro obdobje preživeli skupaj. Druženja so sestavljena iz kavic, zabav, shoppingov, neumornega fotografiranja, hihitanja in smeha. Vloga, ki jo imajo prijateljice tu, je predvsem zabava in druženje.

Prijateljstvo pri 30-ih

Pri 30-ih nekje smo že ustaljeni. Stalni partner, služba ali dom so stvari, ki si jih želimo zagotoviti. Ob tem je pomembno, da imamo tudi stalne prijatelje, saj nam le ti vedno stojijo ob strani, ko se nam vse drugo zamenja. Prijateljstvo se zdaj prestavi v bolj nežne sfere. Več kot 15 minut plesanja in norenja v zatohlem nočnem klubu je nekaj, česar preprosto ne razumete in ne zmorete več. Položnice, dolžnosti in računi so vas prisilili v življenje odraslega, ki ne dopušča več brezglavega zapravljanja denarja. Ker se tudi sami soočate z resnimi težavami ali premišljevanji, so taka postala tudi vaša druženja s prijateljico. Umirjeni klepeti ob kavi ali koktejlu je tisto, kar vam najbolj prija. Ali pa dobro kosilo in večerja po napornem dnevu, kjer ob razvajanju brbončic lahko rešita vse težave tega sveta. Vajine teme pogovorov niso več fantje, tetovaže ali ličila. Vajini pogovori so bolj podobni resnejšim temam, kot je zdravo prehranjevanje, primerjanje obresti pri kreditih in vzgoja otrok. Kljub vsemu, s prijateljico sta vedno na enaki valovni dolžini in ena drugi v oporo, in to je tisto, kar šteje. Vloga prijateljstva v tem obdobju je razumevanje, pomoč, opora in ljubezen.

Prijateljstvo pri 40-ih

Povsem ste zatopljeni v družinsko življenje. Otroci, mož ali služba vam vzamejo ves vaš čas. Hkrati pa so otroci že tako veliki, da si kdaj pa kdaj lahko ukradete urico zase in za svoje prijateljice. V tem obdobju imate vse stvari že urejene, zato je to malce bolj brezskrbno obdobje in zabava se zopet lahko prične. 40-ta so nova 20-ta pravijo, in ni razloga, da se s prijateljicami ne bi zopet našle na kakšnem dobrem koktejlu. To je žal tudi čas ločitev in drugih novih sprememb, zato je pomembno, da s prijateljicami obdržite stike, da ste ena drugi v oporo. Vloga prijateljstva je tu, da si zopet vzamemo čas zase, za prijateljice, za druženje in zabavo, hkrati pa imamo od njih močno oporo. Lahko bi rekli, da se tu združijo 20-ta in 30-ta skupaj!

Prijateljica, ki s teboj deli dober odnos že leta, te pozna do obisti. Točno ve, kako si se spreminjala in razvijala, zato te tudi najbolje pozna in lahko da marsikateri zanimiv nasvet. Premalo žensk pa se zatopi v službo in družino in povsem pozabi nase in na svoje prijateljice, kar ni dobro. Cenite torej svoje prijateljice in ne odlašajte s klicem in kavo! In, ne glede na to, v katerem življenjskem obdobju ste – večer s prijateljico je vedno dobra odločitev!

PREBERITE TUDI: 10 ključnih znakov, da je prijateljstvo pravo in bo trajalo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj