Priljubljena francoska ‘it’ modna znamka je dobila odmerek zvezdniške moči.

Pretekli mesec je Angelina Jolie napovedala svoj najnovejši podvig: modno kolekcijo Atelier Jolie. Sedaj pa imajo modni navdušenci še nekaj, po čemer lahko hrepenijo, saj je bilo objavljeno, da bo Jolie sodelovala s francosko modno znamko Chloé. Jolie je v najavi poudarila, da želi sodelovati z znamko zaradi njenega statusa B Corp, ki ga ima od oktobra 2021.

“Zelo malo luksuznih blagovnih znamk ima certifikat B Corp. Zame je bilo pomembno, da sodelujem s Chloéjem, ki je ena prvih luksuznih blagovnih znamk, ki je postala B Corp. Oblikovanje z Gabrielo Hearst mi je bilo v čast in upam, da se bodo vse ženske v tej kolekciji kapsul počutile udobno in lepo,” je v izjavi povedala Jolie.

B corp je neprofitna mreža, ki spreminja svetovno gospodarstvo v korist vseh ljudi, skupnosti in planeta.

Povedala je še, da bo denar od kolekcije ponovno vložila v obrtnike in rokodelce (sedanje in prihodnje), ki sodelujejo z njeno blagovno znamko. “Moj zaslužek od tega sodelovanja bo vložen v vzpostavitev vajeništva za krojače in obrtnike v Ateljeju Jolie.”

Gabriela Hearst, ki je napovedala, da bo po treh letih zapustila blagovno znamko, je prav tako zapisala, da je navdušena nad tem podvigom z Jolie in nadaljnjim izpolnjevanjem Chloéjevih obljub o večji trajnostni naravnanosti.

“Od trenutka, ko sem slišala za Angelinino vizijo za Atelier Jolie, sem verjela vanjo. To je način, kako z lepoto izdelovanja oblačil in njenim globokim spoštovanjem do okolja povzdigniti druge. V čast mi je, da bo Chloé prvi sodelavec Atelierja Jolie, saj imata oba visoke ideale za izboljšanje naše vrste. To je razlog, zakaj imam tako globoko rada tako Angelino kot Chloé.”

Čeprav je o kolekciji Atelier Jolie in Chloé zaenkrat znanega bolj malo, je bilo v napovedi objavljeno, da bo vključevala “fluidne silhuete in otipljive podrobnosti” ter da bo imela “poudarek na večernih oblačilih in brezčasni estetiki, ki so jo navdihnili večni kosi iz Joliejine dobro znane garderobe”.

Druge podrobnosti vključujejo dejstvo, da bodo v kapsuli predstavljena “socialna podjetja, ki jih vodijo ženske”, in da bodo “v številnih kreacijah uporabljeni materiali, ki niso več na zalogi, in materiali z manjšim vplivom”.

PREBERITE TUDI: Takšna športna oblačila je oblikovala Victoria Beckham

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj