… želite, prestavili na predel, kjer bi bila več kot dobrodošla, imamo dobro novico za vas: ekipa brazilskih lepotnih kirurgov je namreč kombinirala liposukcijo in tehniko 'fat grafting', da bi povečala zadnjico, ki je po besedah kirurgov "preprosta in poceni, je minimalna možnost smrti in izjemni rezultati".

Preprost pristop kombinira liposukcijo in povečanje zadnjice, izvedli pa so ga na 106 ženskah v povprečni starosti 33 let. Najprej so opravili liposukcijo, kjer so odvzeli maščobo s predela stegen in bokov, sledil je postopek gluteoplastike, kjer so nabrano maščobo injicirali v zadnjico in jo s tem oblikovali in povečali, da je bila lepša, bolj polna. Nato so po enem letu preverili rezultate pri pacientkah, ki v tem času niso drastično shujšale ali se zredile. V povprečju so jim na zadnjico prenesli pol litra maščobe in po enem letu so bile pacientke še vedno izjemno zadovoljne z rezultati. Vse so bile zadovoljne z videzom svojega pasu in 97 odstotkov z videzom svoje zadnjice.


Foto: Plastic and Reconstructive Surgery: povečanje zadnjice z lastno maščobo pred in po posegu

Lepotni kirurgi sicer v zadnjih letih opažajo povečano povpraševanje za postopke povečanja zadnjice, v ta namen pa se uporablja več tehnik, med drugim tudi vsadke za zadnjico. A slednji niso ravno najboljša rešitev, saj so dragi, niso trajni, pogosto pa sledijo tudi komplikacije. Uporaba tehnike presajanja lastne maščobe za povečanje zadnjice, imenovana tudi 'brazilski dvig zadnjice' (Brazilian butt lift), pa se v vseh pogledih kaže kot boljša alternativa.

Sicer se presajanje lastne maščobe uporablja že lep čas tudi v druge namene in se v lepotni kirurgiji čedalje pogosteje uporablja. Ekipa kirurgov je še povedala, da so v teh primerih rezultati najboljši, če se prenese manj kot pol litra maščobe, ter da rezultati niso odvisni zgolj od količine prenesene maščobe temveč tudi spretnosti kirurga ter njegovega občutka za estetiko.
Rezultati raziskave so bili objavljeni v majski številki strokovne revije zduženja plastičnih kirurgov American Society of Plastic Surgeons (ASPS), Plastic and Reconstructive Surgery®.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj