… potrebuje tudi redno servisiranje in čiščenje. Največ nečistoč se nabere na filtrih, zato je potrebno filtre enkrat mesečno odstraniti in jih sprati pod curkom tople vode. Za temeljito čiščenje pomivalnega stroja boste potrebovali le dvoje – navaden alkoholni kuhinjski kis in nekaj kapljic eteričnega olja.

Izberete lahko eterično olje limone, pomaranče ali sivke, vendar pazite, da ne pretiravate – dve ali tri kapljice bodo dovolj, da odpravite vonj po kisu.

Za temeljito čiščenje pomivalnega stroja v keramično skodelico nalijte 150 mililitrov kisa in nekaj kapljic izbranega eteričnega olja. Prepričajte se, da vrč postavite na zgornjo polico stroja in ga vklopite, da zažene cikel pranja z vročo vodo.

Ni vam treba dodati tablete za pomivanje posode ali dodati soli za mehčanje vode – skodelica kisa z eteričnim oljem bo povsem primerna.

Ko stroj konča cikel pomivanja, samo odstranite skodelico iz zgornje rešetke in pustite vrata pomivalnega stroja stati približno dvajset minut, tako da je notranjost stroja popolnoma suha. Ta postopek čiščenja pomivalnega stroja lahko izvedete večkrat na leto.

PREBERITE TUDI: 6 napak pri pranju, ki vam lahko uničijo pralni stroj

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj