A zvezdnik, ki ga nimamo v spominu le kot prvega (in za mnoge najboljšega) Jamesa Bonda, ni začel kot igralec, temveč je leta 1953 najprej tekmoval na lepotnem tekmovanju Mr. Universe. To pa je bila tudi odskočna deska za igralsko kariero.

Potem, ko je kar nekaj let opravljal najrazličnejša dela, da se je lahko preživljal – med drugim je tudi gol poziral kot model – se je pri 23-ih, leta 1953, udeležil tekmovanja za Mr. Universe v Londonu. Čeprav takrat ni zmagal, temveč je zasedel 3. mesto, je 188 cm visoki Škot ujel oko lokalnega igralskega režiserja.

Po kakem desetletju nastopov v manjših filmskih in televizijskih vlogah pa je leta 1962 doživel preboj z vlogo Dr. No, ki je bila prva od njegovih sedmih James Bond filmov.

Leta 1999 je v pogovoru z Jajem Lenom spregovoril tudi o prvih letih svoje kariere, ko je poziral kot akt model na kolidžu Edinburgh College of Art. Razložil je, da je to delo sprejel, da je lahko preživel, ter da je bil eden v skupini od treh modelov. “Tam je bil še en starejši moški, ki je to počel že leta; ena privlačna mlada ženska in jaz,” je dejal.

Sicer je prvi in originalni James Bond, kot mu tudi rečejo, umrl pri devetdesetih na Bahamih, mirno v svojem spanju, je povedala njegova družina. Razloga smrti niso navedli, je pa njegov sin Jason povedal, da se oče že nekaj časa ni počutil dobro.

Njegova žena Micheline in dva sinova, Jason in Stephane, so potrdili, da je umrl mirno v spanju v krogu svoje družine. Pogreb bo potekal v ozkem družinskem krogu, ostalo pa bo sledilo, ko se konča kalvarija z virusom.

PREBERITE TUDI: To je najbolj seksi moški 2019, pravijo pri People

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj