Poslovnež iz Londona, Joseph Rain, je v svoji knjigi z naslovom Nedokončana knjiga o tem, kdo smo; ki je bila objavljena tudi v ZDA, strnil svoje ugotovitve glede življenjskih spoznanj, do katerih je prišel tudi, ko je zbolel za neozdravljivo boleznijo.

“Če smo povsem iskreni, imamo ljudje v življenju en glavni cilj. Ta je, da odkrijemo, kdo v resnici smo in potem seveda to resnico zaživimo. Sam sem zaradi bolezni spoznal, da moramo stopiti na celovito pot razumevanja. To predvsem pomeni, da moramo združiti naš um in telo, čustveno in duhovno inteligenco ter stopiti na to pot. Na slednji nato pričnemo soustvarjati svojo resničnost,” je dognanja na podlagi življenjskih izkušenj, ki jih je predvsem zaznamoval boj z boleznijo, povedal Joseph Rain, katerega mama je Slovenka, oče pa Indijec.

PREBERITE TUDI: Kako v vsak dan vnesti iskrice, zaradi katerih bo življenje bolj zabavno?

Na pot samouresničevanja je stopil pred 37 leti, ko je pri 15. letih zbolel za bolečo, neozdravljivo boleznijo. Njegova koža se je začela fizično boleče odzivati na vse, kar je čutil in doživljal. Zdravniki so Josepha napotili v knjižnico s priporočilom, da poišče pomoč v razumevanju človeškega uma. Skozi pot samoizobraževanja je dognal, da prava moč izhaja iz pristnega razumevanja tega, kdo v resnici smo. “Bistvo osebne resnice ni v besedi, v cilju, ali v misli, ki jo zlahka opredelimo, strnemo v podatke in dosežemo. Osebno resnico moramo razumeti in jo zaživeti. Ob tem pa ne pozabimo, da nikjer ni dokaza, da je življenje resno,” pravi.

Dodaja, da se še vedno preveč zanašamo na um in telo, zanemarjamo pa čustveno in duhovno inteligenco. Verjamemo, da je moč v podatkih in temu primerno človeka primerjamo z računalnikom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj