Trend, ki ostaja, so ustnice, obarvane v močne, intenzivne odtenke, najraje kar z mat končnim videzom, sicer pa očitno kraljuje nenaličen videz. A to še ni vse – prihaja še en trend, ki je izjemno naravna in doslej za večino celo nesprejemljiv: to je sijoča polt. Pa ne le sijoča, kakršne smo vajeni, ko nanesemo kak res dober tekoči puder, temveč prav svetleča, skorajda mastna. Kar pa v poletnem času pride nadvse prav, saj je ena največjih tegob večine žensk neprijetno svetleča koža čim bolj naravnega videza – in ta je zdaj postala modna!

Tako bodo vse ljubiteljice 'dewy glow'-a prišle na svoj račun, hkrati pa tudi vse 'nesrečnice' z mastno kožo. Kožo poenotite le s tankim nanosom rahlo do srednje prekrivnega tekočega pudra ali mineralnega pudra s sijočim končnim videzom in preostanek nepravilnosti prekrijte s korektorjem. Vizažisti na modnih revijah so manekenkam z bolj suho kožo sijaj celo dodajali.

Na modni reviji Marc by Marc Jacobs je make up artistka Diane Kendal na manekenkinih ličnicah uporabila kar glos za ustnice, da je dodala sijaj in tako ustvarila preznojen klubsko-žurerski videz. Podobno je bilo na modni reviji Missoni, medtem ko so pri modnih hišah Kenzo, Chloé in Simone Rocha uporabili MAC Pro Mixing Medium Shine, da so dosegli svež in sijoč videz. V modni hiši Marni so lesk vzeli najbolj resno, saj je njihov vizažist Tom Pecheux manekenkam zalo izdatno nanesel taupe eye gloss iz MAC palete Trend Forecast iz kolekcije za pomlad/poletje 2015, imele pa so tudi mokre lase.


Manekenkam na modni reviji Marni je Tom Pecheux nanesel kar prozoren glos, da je dosegel preznojen sijaj kože.


Tudi v modni hiši Versace niso varčevali z leskom kože.

Kako ta videz prenesti v resnično življenje – je spolh realno in izvedljivo?

Roko na srce, vsa ta sijoča polt na modnih pistah je bila nošena s strani manekenk v najstniških in zgodnjih dvajsetih letih z brezhibno in napeto poltjo. Kako pa naj to uporabi ženska v 30-ih ali 40-ih, ne da bo videti prav zanemarjeno mastna? Ali je sploh izvedljivo?

Dejstvo je, da ta videz v vsakem primeru pride v poštev predvsem – ali pa izključno – za tiste, z lepo, čisto, enakomerno poltjo brez nečistoč in pretiranih gub. Ker lesk še bolj odbija svetlobo od naše kože, bodo vse nepravilnosti še bolj poudarjene – tako neenakomerna tekstura kot tudi gube in morebitne nečistoče. In medtem, ko so dekleta na Marni modni pisti imele nanesen glos skoraj po celem obrazu, je za vsak dan in 'navadne smrtnice' veliko boljša izbira polt naravnega ali mat videza in uporaba osvetljevalca na ustreznih predelih (zg. del lične kosti, obrvna kost, po sredini nosu), kjer se sicer odbija svetloba.


Osvetljevalec nanesete predvsem na obrvno kost in vrh lične kosti.

Osvetljevalec pa lahko zamenjate tudi za zelo tanek nanos prozornega glosa, če imate bolj suho kožo – mastna dodajanja svetenja ne bo potrebovala. Pri tem pazite, če imate dolge lase, saj se vam bodo ob najmanjši sapici prilepili na predene z glosom, zato bo najbolje, da si omislite speto pričesko. Poleg tega bo za vsak dan veliko boljša izbira kot glos tekoči puder z mehko, prosojno teksturo in sijočim končnim videzom za pred nekaj leti tako priljubljeni 'glowy' videz.

Skrbna nega in zdrava prehrana sta ključ do lepe, sijoče polti

Vsekakor pa sta osnova dva stvari: skrbna nega kože in kakovostna, zdrava prehrana. To ne pomeni, da morate pretiravati z nanosom nešteto izdelkov, temveč da:

  • poskrbite za temeljito večerno čiščenje;
  • uporabljate nežne, neizsušujoče čistilce;
  • uporabljate kakovostne izdelke, ki vsebujejo vsaj nekaj antioksidantov in vlažilcev in čim manj dražečih snovi;
  • redno odstranjujete odmrle celice.

V izogib prehitremu staranju, nastajanju gub in pigmentnih madežev pa poskrbite tudi za zaščito pred soncem. Veliko lažje je namreč preprečiti kot odpravljati nastalo škodo.
Kako nagovati kožo in katere izdelke potrebujete, si preberite v članku Osnovna nega obraza.

Zdrava prehrana: če temelji na (ekološko pridelani) zelenjavi in sadju, zdravih maščobah in oreščkih ter malo pustega mesa in rib, ne morete zgrešiti. Kolikor le morete, pa se izogibajte sladkorju, umetnim sladilom in mlečnim izdelkom – ne vašemu zdravju, ne koži ne delajo nobene usluge.

Vir: vogue.com

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj