Princesa valižanska je bila v ponedeljek odpuščena iz bolnišnice, kjer je po operaciji preživela 13 dni, so potrdili v Kensingtonski palači.

Palača je v izjavi zapisala: “Princesa Walesa se je vrnila domov v Windsor, kjer bo nadaljevala okrevanje po operaciji. Njen napredek je dober. Princ in princesa se želita zahvaliti celotni ekipi londonske klinike, zlasti predanemu negovalnemu osebju, za oskrbo, ki so jo nudili. Družina Wales je še naprej hvaležna za dobre želje, ki jih je prejela z vsega sveta.”

Med družinskimi člani, ki so obiskali princeso med njenim bivanjem v bolnišnici, so bili tudi valižanski princ, kralj Charles in kraljica Camilla ter Middletonovi.

41-letni William se je začasno umaknil od kraljevih dolžnosti, da bi skrbel za ženo in njune tri otroke, desetletnega princa Georgea, osemletno princeso Charlotte in petletnega princa Louisa. William namerava s svojimi javnimi nastopi nadaljevati, ko se bosta uredila ženina oskrba in okrevanje.

Kate je londonsko kliniko zapustila v ponedeljek, njena vrnitev k uradnim dolžnostim pa bo odvisna od zdravniškega mnenja. Kate so v bolnišnico sprejeli v torek, 16. januarja, le nekaj dni po tem, ko je praznovala 42. rojstni dan.

Kraljevi vir je pred tem za Sunday Times povedal, da bo princesa ohranila stike z nekaterimi svojimi dobrodelnimi organizacijami, zlasti s kampanjo Shaping Us. Princeso so nazadnje videli v javnosti, ko je s princem Williamom in njunimi otroki na božični dan skupaj s kraljevo družino obiskala cerkev.

Medtem naj bi kralj Charles podaljšal svoje bivanje v bolnišnici, potem ko se je v isti londonski bolnišnici operiral zaradi povečane prostate.

Kraljica Camilla je bila med vikendom štirikrat opažena pri svojem možu, potem ko je bil Charles v petek sprejet v bolnišnico.

Ker je bila Kateina operacija tako zahtevna, bo okrevanje dolgotrajno. Bolnike po večjih operacijah v trebuhu pozivajo, naj ne dvigujejo ničesar, kar je težje od teže polnega čajnika – največ 2 do 3 kg). Prav tako lahko traja dve leti, da se trebušne stene povrnejo v prejšnje stanje.

PREBERITE TUDI: Kate Middleton je načrtovano operacijo trebuha skrivala celo pred bližnjimi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj