Iz čistilne linije vam predstavljamo še en izdelek in sicer Spot Treatment. Kot že ime pove, naj bi se ga uporabljalo ne na posamične nečistoče, vendar danes že vsi vemo, da je treba delovati tudi preventivno in ne le kurativno, sicer se bodo vedno znova ponavljale nove. Iz tega razloga priporočamo uporabo na vseh predelih, kjer se vam pojavljajo nečistoče, pa tudi sicer je primeren za vse kože, ki potrebujejo blago luščilno delovanje. Izdelek namreč vsebuje alfa in beta hidroksi kislini in to celo na drugem in tretjem mestu sestavin. Sledijo pomirjajoče, antioksidantne ter vlažilne sestavine, na koncu pa ponovno kafra (ki jo je na srečo spet tako malo, da je ni čutiti niti nima več učinka) in celo benzoil peroksid. Stanje malce pokvari neustrezen konzervans, ki pa je na srečo na zadnjem mestu.


Gre za zelo tekoč fluid v 30 ml embalaži na pumpico, ki omogoča higienično in natančno doziranje, sam fluid pa se nanese enakomerno in tudi takoj vpije. Niti malo ne masti kože, v bistvu je, v kolikor koža ni zelo mastna, povrhu potrebna še kakšna vlažilna nega, kar bo še posebej dobrodošlo za zelo mastne kože.
Priporočena MPC je 36,81 €.


Pevonia Botanica Spot Treatment


Zelo dobre sestavine na začetku ponovno malo pokvarijo slabše, ki sledijo proti koncu. Brez njih bi bil izdelek popoln, tako pa je ocena malo nižja.

 Sestavine  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Tekstura  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica


Linja Ligne Soin O2 Optimal ima štiri izdelke, mi pa smo za vas testirali Oxygenating Sensitive Skin Cream. Sam naziv kreme nakazuje, kako zelo nepoučeni so še vedno današnji uporabniki kozmetike, saj jih mnogo še dejansko misli, da je koži treba dovajati kisik – imena izdelkov pa se vedno izberejo tako, da so čimbolj privlačna za potencialne kupce. Torej, noben izdelek iz »kisikove linije« ne vsebuje kisika, ki deluje oksidativno in koži škoduje, temveč gre za klasične izdelke z dobrimi sestavinami.


Omenjena krema je namenjena negi posebej občutljive kože. Je brez vonja in izredno prijetne, smetanasto-kremaste teksture, ki se hitro vpije. Po stopnji hranljivosti bi bila najbolj primerna za normalno do suho kožo, pri skromnem nanosu pa se dobro obnese tudi na mešani in mastni koži, ki ji primanjkuje vlage.
Vsebuje zelo dobre sestavine, ki kožo nahranijo (squalane, shea maslo, več vrst naravnih olj), navlažijo (squalane, glicerin, aloe vera) in preskrbijo z antioksidanti (ginkgo, derivat vitamina C, vitamin E, squalane, ognjič …) vsebuje pa celo sestavine, ki delujejo na celice tako, da le-te začnejo bolj pravilno funkcionirati in so zaenkrat v kozmetiki bolj kot ne še redkost (glycoproteins).


Vendar žal tudi tu ne gre povsem brez negativnih sestavin; vsebuje namreč ekstrakt arnike, ki lahko pri nanosu na poškodovano kožo povzroči precej draženja in jo tudi sicer odsvetujejo. Drugi minus je, da vsebuje konzervans, ki prav tako lahko draži kožo in naj bi se ga uporabljalo le v izdelkih, ki se sperejo s kože –  le-ta je na srečo popolnoma na zadnjem mestu.


Je v 50 ml steklenem lončku, kar ni najboljša izbira za ohranjanje stabilnosti antioksidantov, priporočena cena pa je 55,72 €.


Pevonia Botanica Oxygenating Sensitive Skin Cream


Popolna krema, če ne bi vsebovala omenjenih dveh sestavin, ki sta tudi razlog, da kreme ne moremo priporočiti za zelo razdraženo kožo, po kislinskih pilingih in dermoabrazijah, za kar jo proizvajalec sicer priporoča.

 Sestavine  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Tekstura  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj