Paulina Porizkova, ena najlepših manekenk vseh časov, ki danes šteje 56 let, je spregovorila o spolnosti po 50. letu. Razkrila je, da je spolnost z leti čedalje boljša.

“Ugotovila sem, da je spolnost z leti čedalje boljša in moram priznati, da sem se tega nekako bala, saj sem slišala nešteto grozljivih zgodb, kako greš v menopavzo in potem izgubiš ves libido in ti ni več do spolnosti,” je zapisala.

“Nekaj časa sem tavala po puščavi, saj me je bilo res strah, da bo ta del mojega življenja izginil oz. mi ne bo več do tega,” je nadaljevala. “A izkazalo se je, da postane še boljše, ker toliko bolje poznam svoje telo.”

“Vsa samozavest in modrost, ki ju dobiš tekom življenja, se ti poplača v petdesetih. Sedaj poskrbim za svoje užitke, kadar želim in kadar lahko. Nisem tu, da zadovoljim moškega; tu sem zato, da on zadovolji mene.”

Porizkova je razožila, da se je s svojim možem, nedavno preminulim glasbenikom Ricom Ocasekom, ki jo je kljub temu, da mu je posvetila celo življenje in se odrekla karieri, nizkotno izpustil iz oporoke, poročila pri 19-ih letih. Leta 2017 sta se razšla, a je vseeno živela pri njemu in skrbela zanj v času njegove bolezni, nakar je 2019 umrl. Po njegovi smrti je spremenila svoje mnenje o spolnosti.

“Nazadnje, ko sem hotela zapeljati moškega, sem hotela izgledati seksi. Bila sem zelo nesamozavestna in vsega tega ni več. In spolnost je veliko bolj zabavna, ko nisi več nesamozavesten in ko si poln entuziazma, naravnost obožujem to,” je bila iskrena.

Dodala je še, da je odsotnost nesamozavesti recept za dobro spolnost: “Brez dvoma se moraš spopasti z veliko sprejemanja svojega telesa, kajti, saj veste, po dveh otrocih in po petdesetem tvoje telo ni več tako čvrsto kot je bilo. A ima druge lepote, kot je npr. kontrola.”

Porizkova je že večkrat iskreno spregovorila o staranju, med drugim tudi žaljivih komentarjih, ko ženska ni več rosno mlada in objavlja svoje fotografije. Tako je glede svojih Instagram objav povedala: “V mojih dvajsetih so me občudovali, ko sem se pokazala v spodnjem perilu. Za to sem dobila veliko denarja in vsi so me oboževali. Čeprav tudi pri petdesetih precej dobro izgledam v perilu, so odzivi pogosto žaljivi in omalovažujoči. Jasno, ne vsi, ampak veliko je tega.”

“Morda ker si malo podobna mami od nekoga, je seksapilnost prepovedana,” je povedala  nedavnem intervjuju. “Dovoljeno ti je biti lepa, dovoljeno ti je biti privlačna, dovoljeno ti je biti prisotna, dovoljeno ti je biti šokantna in oči odpirajoča – ni ti pa dovoljeno biti seksi.”

Nato je delila svojo zadnjo naslovnico za revijo Vogue.

 

“Natanko 40 let po moji prvi naslovnici za nemški Vogue pri starosti 16 let, je tu nova. Popolnoma gola, pri 56-ih, na naslovnici Voguea,” je zapisala in se zahvalila pogumnim ljudem pri reviji, ki so si drznili objaviti njeno golo fotografijo na naslovnici.

“Komaj čakam, da bom lahko delila tudi notranje strani. To je bilo eno najbolj zabavnih in igrivih snemanj, kar sem jih kdaj naredila v življenju. Za vse, ki imate probleme z goloto, pa lahko prelistate strani popolnoma oblečeni. :D”

PREBERITE TUDI: 55-letna lepotica pozirala gola: ‘Zakaj dvojna merila med ženskim in moškim staranjem?’

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj