Supermanekenka Paulina Porizkova se v svoji koži več kot očitno počuti izvrstno, saj je pred dnevi na svoj Instagram objavila svojo golo fotografijo.

 

“Zakaj sta seksapilnost in golota občudovani, dokler je ženska mlada in omalovaževani, ko je v zrelih letih?” je 55-letna lepotica in nekdanja manekenka zapisala na svoj Instagram.

“Ko sem bila v svojih dvajsetih in tridesetih – manj, kot sem nosila, bolj priljubljena sem bila,” je zapisala. “V svojih štiridesetih sem lahko gola hodila okoli in sploh ne bi bilo odziva, razen kazni za kršenje javnega reda in miru.”

“V petdesetih pa me celo omalovažujejo. ‘Obleci se, babica. Iščeš pozornost, kajne? Si malce obupana? Patetična si,'” je nadaljevala Porizkova, pri čemer je imela v mislih določene negativne komentarje, ki jih je dobila na svoje objave.

Nato je vprašala: “Zakaj sta seksapilnost in golota občudovani, dokler je ženska mlada in omalovaževani, ko je v zrelih letih?”

Zaradi moških,” je zapisala. “Moški so biološko programirani, da sejejo svoje seme, da se vsejejo v plodne kontejnerje, ki svojo plodnost dokazujejo z mladostjo.”

“In kaj to sporoči ženskam, kakršna sem jaz, ki morajo biti vrednotene skozi moške oči? Negotovost,” pravi Porizkova. “Edina stvar, ki je tu patetična, je ta, da drugim dovolimo, da določijo naše prioritete.”

 

Svoje pomenljivo sporočilo je zaključila z dvema hashtagoma: “seksi nima roka trajanja” in “med JLo in Betty White.”

Porizkova je v preteklosti že večkrat izpostavila dvojna merila, ko gre za staranje, sploh ko gre za ženske, ki živijo na očeh javnosti. “To je resno delo, polna zaposlitev – zahteva se veliko vzdrževanja,” je dejala leta 2018, ko je bila na naslovnici NewBeauty. “Ko je bilo bistvo tvojega življenja okoli dobrega videza in se potem javno staraš – to je res bedno. To ni za občutljive.”

“Ne želim biti primorana, da grem v boj s svojim videzom. In nočem skušati izgledati kot da imam 20 let manj. Moje življenje se je vrtelo okoli lepote. Vedno sem morala biti navzven nekaj zelo specifičnega in to ohranjati, da sem preživela,” je povedala Porizkova.

“Neprestano sem v boju s sabo, ko si navznoter rečem ‘Daj, no, lepota ni tako pomembna! Osredotoči se raje na stvari, ki jih lahko narediš!’ “

PREBERITE TUDI: Zvezdnica se je odločila: “Ne želim več stati gola pred moškimi”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj