Paula’s Choice kozmetika v svetu slovi kot kozmetika, ki vsaki koži nudi natanko tisto, kar potrebuje; antioksidante, antiiritante, izdelke z alfa in beta hidroksi kislinami v ustreznih koncentracijah in z ustreznimi pH vrednostmi ter izdelke z UV zaščito. Nobenih dišav, dražečih rastlinskih ekstraktov, izsušujočih alkoholov in ostalih koži škodljivih sestavin.
Prav tako se izdelki večinoma nahajajo v embalažah, ki omogočajo ohranjanje aktivnih sestavin.

Linija je nastala potem, ko je Paula Begoun, ki se je nekaj let neuspešno borila z aknami, sama raziskala področje nege kože in ugotovila, da mnogi izdelki ne delujejo preprosto zato, ker ne vsebujejo sestavin, ki bi jih morali – ali pa vsebujejo sestavine, ki kožo celo škodujejo. Tako je po nekaj napisanih knjigah o ličenju, negi kože in kozmetičnih sestavinah, ki so postale velike uspešnice, v sodelovanju z dermatologi in kozmetičnimi kemiki pripravila svojo kozmetično linijo z imenom Paula’s Choice.

Kozmetika Paula’s Choice vključuje tako dekorativno kot tudi negovalno kozmetiko in v tem testu smo za vas preizkusili slednjo, še zlasti izdelke z alfa in beta hidroksi kislinami, za katere je tudi največ zanimanja.

Nega obraza

Alfa hidroksi kisline

pc_resist_weekly_resurfacing_treatment

Izmed izdelkov z alfa hidroski kislinami (AHA), smo izbrali Resist Weekly Resurfacing Treatment with 10% Alpha Hydroxy Acid. Izdelek obljublja dramatično mlajšo kožo, večjo čvrstost in odpravljanje poškodb in neenakomernega tena kože (pigmentni madeži ipd.), ter bolj svežo in sijočo polt. Ker vsebuje kar 10 % alfa hidroksi kisline glikolna kislina ob ustrezno nizki pH vrednosti, tudi dejansko deluje.

Za mlajšo kožo zadostuje uporaba enkrat tedensko, za kožo, ki se slabše obnavlja, zrelejšo kožo in kožo, vajeno kislin, pa tudi pogosteje. Ker kisline v določeni meri kožo tudi dražijo, je pri tem izdelku zagotovljeno, da poskrbi tudi za kontra učinek, ki ga doseže z obilico antioksidantov in antiiritantov. Ti poskrbijo, da je koža pomirjena in nevtralizirano delovanje prostih radikalov, tako, da ima koža od izdelka kar največ koristi.

Sam izdelek po teksturi spominja na vodo, saj je popolnoma prozoren in tekoč, kar malce oteži nanos oz. izlivanje, saj rad steče med prste. A z malce previdnosti gre, poleg tega vse to z veseljem spregledamo zaradi izjemne kakovosti in učinkovitosti izdelka. Že po enem samem nanosu – izdelek smo vedno nanesli zvečer – je zjutraj opaziti bolj svežo in sijočo kožo. Tudi pri uporabi vsak drugi dan, kar smo ponovili trikrat zaporedoma, je bila koža videti sveža in sijoča, zato ga lahko za zrelo kožo in kožo, ki se slabše obnavlja, mirno priporočimo tudi za pogostejšo uporabo. Če smo pred tem iztiskali nečistoče, je pospešil obnavljanje kože, kar pomeni, da so se luske pojavile hitreje, pa tudi hitreje izginile.

Izdelek ne vsebuje dišav, barvil ali kakorkoli dražečih sestavin, po nanosu pa lahko po želji nanesete še kakšno kremo ali serum. Vsebuje antioksidante zeleni čaj, vitamin C, ekstrakt grozdnih pešk in mnoge druge ter vrsto antiiritantov, ki skrbijo, da kisline kože ne razdražijo.

Ta kislinski serum je sicer deloval kar vlažilno, tako, da tudi pozimi na mešani koži ni bilo potrebe po dodatnem nanašanju krem, kar bo še zlasti razveselilo vse, ki imajo težave z mašenjem por in na sploh nečisto kožo.

Resist Weekly Resurfacing Treatment with 10% Alpha Hydroxy Acid je primeren za vse tipe kože in vse starosti od 25. leta dalje, če je koža zaradi izpostavljanja UV sevanju in/ali kajenja zelo postarana in poškodovana, pa tudi prej – pri tem pa seveda pogostost uporabe prilagajamo stanju in starosti kože. Starejša, bolj poškodovana in debelejša kot je koža, pogostejša je lahko uporaba in obratno.

Zares izjemen izdelek, ki dejansko deluje, in ga toplo priporočamo vsem, ki se spopadate s znaki staranja, neenakomernim tenom, pigmentnimi madeži (za izboljšanje le-teh je potrebno vztrajati mesece in vsak dan uporabljati ustrezno, zanesljivo in visoko UV zaščito), gubicami in pusto, utrujeno poltjo, in želite ohraniti čim bolj mladostno kožo čim dlje časa.

Beta hidroksi kisline

pc_skin_perfecting_bha_liquid

Če pa so vaše težave predvsem nečista koža, mašenje por in mastna koža, pa bo za vas verjetno primernejša izbira salicilna kislina, ki je beta hidroksi kislina. Za test smo izbrali izdelek Skin Perfecting 2% Beta Hydroxy Acid Liquid.

Vsebuje presenetljivo malo sestavin, saj poleg aktivne salicilne kisline, ki jo vsebuje 2 % ob ustrezno nizki pH vrednosti, kar zagotavlja učinkovitost, vsebuje le še antioksidant zeleni čaj in nosilne sestavine. To je vsekakor razveseljiva novica za vse, ki se borijo z nečisto kožo, saj izdelek ne vsebuje nepotrebnih olj, maščob in ostalih sestavin, ki lahko stanje nečiste kože še poslabšajo ali jo razdražijo. Plus je tudi odsotnost alkohola, ki je v izdelkih, ki vsebujejo salicilno kislino pogost, saj se salicilna kislina topi v alkoholu, ne vodi.

Salicilna kislina deluje tako, da odstranjuje poroženelo, odmrlo povrhnjico, zaradi česar je koža bolj sijoča in mladostna, poleg tega pa tudi odmašuje zamašene pore in zmanjšuje nastajanje novih komedonov, zmanjšuje obstoječe, tudi vnete mozolje, in zmanjšuje rdečico in razdraženost kože. Skratka, gre za idealen izdelek za nego in obvladovanje nečiste kože.

Tudi ta izdelek nas ob uporabi ni razočaral, saj je bila koža po uporabi opazno bolj čista, pore so se manj mašile in bile posledično videti manjše, pomaga pa tudi proti mozoljem. Tekstura je enaka prejšnjemu testiranemu izdelku – prozorna tekočina, zato je treba biti pri izlivanju iz embalaže zelo previden, saj se rada zlije po prstih oz. med njih. Poraba je zelo majhna, zato radodarnih 120 ml zadostuje za celo večnost.

Ker salicilna kislina deluje malce izsušujoče, je ta izdelek primeren predvsem za nego nečiste mešane in mastne kože, za suho pa le, če boste poleg uporabljali ustrezne vlažilne in hranilne kreme in emulzije. Le-ta se brez težav nanese nekaj minut po nanosu tekočine z 2 % salicilne kisline, s čimer se prepreči izsuševanje kože.

Vonj je malce kiselkast, kot je značilno za vse izdelke z vsebnostjo kislin, ki jim niso dodane dišave.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj