Patricia Arquette je spregovorila o delu v industriji, v kateri je pritisk na ohranjanje mladostnega videza zelo velik.

54-letnica je na 32. podelitvi nagrad Gotham Awards v New Yorku spregovorila za PageSix in priznala, da zaradi pritiska, ki je povezan s poklicem igralke, ne bi nasprotovala kozmetičnim posegom.

“To je moj obraz, in če se bom jutri odločila, da si bom dala narediti facelift, ga bom,” je povedala oskarjevka iz filma Boyhood. “Vsak lahko s svojim obrazom počne, kar želi … vendar razumem, zakaj ljudje čutijo ta pritisk.”

Arquette je dodala, da čeprav je v Hollywoodu resničen pritisk, da je treba izgledati na določen način, mu ni podlegla. “Ta videz je nekakšna večna mladenka in tega v človeški rasi ne vidiš veliko. To je neke vrste hollywoodska posebnost,” je dejala igralka.

“Konec koncev je tu Hollywood in tvoj odnos do Hollywooda kot igralca, potem pa še tvoj odnos do sebe in sveta okoli tebe,” je nadaljevala. “Kakšne pustolovščine si želite doživeti v tem življenju? Počutim se zelo srečna s tem, kjer sem zdaj.”

Arquette je že pred tem spregovorila o pritiskih, ki so jih deležne ženske v zabavni industriji.

“V svojem življenju sem imela toliko teh pogovorov … kako sem videti na filmu, kako nisem videti na filmu,” je dejala leta 2015. “Kako naj bi bile videti? Moški nimajo teh pogovorov. Zdi se, kot da smo ujete v nekaj ali kaj podobnega. Hočem se tega osvoboditi, da bomo lahko kot enakopravni prešli na naslednjo raven.”

Zvezdnica serije Severance je takrat izostrila svoje stališče, ko je razpravljala o komentarjih Russella Crowa, ki je menil, da bi morale igralke igrati svojo dejansko starost.

“Na igralke se res izvaja velik pritisk, da so videti čudno in nerealno,” je dejala za The Guardian. “Ne smeš se starati. Morala bi biti nenehno neverjetno privlačna, ker je filmski svet takšen. Morda si stara 50 let, vendar moraš govoriti in izgledati kot 35-letnica. Iskreno povedano, razen otroških igralcev ni krajšega roka trajanja od roka trajanja mladenke.”

PREBERITE TUDI: 55-letna nekdanja manekenka pozirala gola: ‘Zakaj dvojna merila med ženskim in moškim staranjem?’

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj