… preteklost. Nove in nove raziskave dokazujejo nešteto prednosti, ki jih imajo otroci, ki so se rodili 'starejšim' materam; prednosti in koristi pa imajo tudi njihovi starši.
 
Tako so poleg dejstva, da je – roko na srce – večina ljudi psihično-mentalno zrela imeti otroke šele po 35. letu ali celo kasneje, ko ima za sabo že nekaj neprecenljivih življenjskih izkušenj, je raziskava pokazala tudi, da imajo otroci, rojeni 'starejšim' ženskam, manj nevarnosti za nekatere okvare.
 

PREBERITE TUDI: Otrok po 35. letu? Manj možnosti za nekatere defekte

 
A tudi to še ni vse: nove študije kažejo, da so otroci zrelejših mater bolj inteligentni kot otroci mlajših mater, kar se kaže tudi na testih kognitivnih sposobnosti (raziskava, opravljena na London School of Economics and Political Science (LSE) ter inštitutu Max Planck Institute for Demographic Research (MPIDR) in druge).
 
Zrelejše ženske so večinoma višje izobražene; bolj razgledane in osveščene; redkeje kadijo med nosečnostjo; imajo že ustvarjene kariere in s tem povezano pridobljenega veliko znanja; ter predvsem več življenjskih izkušenj, kar pa se vse odraža tudi na vzgoji otrok. Otroke večinoma tudi bolj resno jemljejo, saj so bolj poučene o pomembnosti in daljnosežnosti posledic (ne)ustrezne vzgoje, zato se jim več tudi bolj posvečajo.
 

PREBERITE TUDI: Pozor! Po 30. sposobnost zanositve močno upade. Ampak: A RES?

 
V razvitem svetu imajo namreč ženske tako zaradi izobraževanja kot tudi delanja kariere – čedalje bolj pa tudi zaradi tega, da sploh najdejo ustreznega partnerja – otroke čedalje kasneje in očitno je prišel čas, da se sprejme, da to ni več nič neobičajnega ali kakorkoli škodljivega za starše in otroke.
 

Vabilo: deli svojo zgodbo!

Ker bi radi razbili tabuje in predsodke na to temo, te vabimo, da deliš svojo zgodbo, zato: draga mamica, ki si to prvič postala po 40. letu: če bi rada delila svojo izkušnjo, nam piši na naslov urednistvo'at'planet-lepote.com in napiši svojo zgodbo. Morda izberemo prav tvojo in jo objavimo!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj