… zaposlenih mam veliko več možnosti, da bodo imeli zdravstvene težave – med drugimi astmo in razne nesreče – kot otroci mam, ki ne delajo ali delajo od doma. Seveda se ugotovitve nanašajo predvsem na ZDA, kjer si ženske lahko privoščijo, da ostanejo doma in skrbijo za otroke, pa vendar lahko ugotovitve vsaj v določeni meri prenesemo tudi na naše prezaposlene, preobremenjene in izčrpane matere.

V raziskavi so preučili zdravstveno stanje šolskih otrok, ki so imeli vsaj enega mlajšega brata ali sestro. Ugotovili so, da če je mati delala, je nevarnost za hospitalizacijo, napade astme, poškodbe in zastrupitve narasla za kar 200 %.

Pretekle raziskave so v nasprotju s tem pokazale, da so otroci bolj zdravi, če dela tudi mati, kar je seveda povezano z višjimi dohodki, to pa z zmožnostjo plačevanja zdravstvenih storitev in materino samozavestjo. V novi raziskavi pa so uporabili napredne statistične metode, s pomočjo katerih so se osredotočili le na dejstvi, ali matere delajo in zdravje otrok. Preučili so podatke, ki so jih nabrali v 20 letih in ki so vključevali 89000 otrok in ugotovili, da so otroci, katerih matere delajo, na slabšem, kar se tiče njihovega zdravstvenega stanja.

PREBERITE TUDI: Otroci, izpostavljeni umazaniji, imajo manj alergij in astme

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj