… za napredek, je narcisoidnost strupena in zelo poškoduje odnose.

Ko gre za otroke, je to, da jih vzgajajo narcisoidni starši, lahko zelo uničujoče in vpliva nanje tudi, ko odrastejo. Lahko postanejo odvisni, nesamozavestni in razvijejo negativne lastnosti, ki se jih je težko rešiti. Tukaj je nekaj negativnih lastnosti, ki jih pogosto razvijejo otroci narcisov.

Pomanjkanje samospoštovanja

Otroci, rojeni narcisoidnim staršem, čutijo potrebo po dokazovanju. Glede na to, da so njihovi starši postavili visoke standarde in bili izjemno zahtevni in kritični, bodo imeli slabo samopodobo.

Ugajanje drugim

Tisti, ki so rojeni narcisoidnim staršem, pogosto odrastejo v ljudi, ki ugajajo. Lačni so potrjevanja in bodo naredili marsikaj, da bi ugodili ljudem okoli sebe. Ker ne morejo sprejeti zavrnitve, bodo poskrbeli, da je ne bodo dobili.

Čutijo potrebo po popolnosti

Narcisoidni starši so izjemno kritični do prizadevanj in dosežkov svojih otrok – nič in nikoli ni dovolj dobro. Najverjetneje bodo pretiravali s svojimi napori in dosežki, zaradi česar se njihovi otroci večino časa počutijo manjvredne. Glede na to, da jih zavezujejo velika pričakovanja njihovih staršev, si nehote postanejo perfekcionisti – veliko za otroka, ki bo v življenju še veliko izkusil.

PREBERITE TUDI: 3 razlogi, zakaj se narcisi lepijo na močne ženske

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj