… pokritosti omrežja, manjši porabi baterije in večji hitrosti internetne povezave zagotovo ni težko prodati. Če so predvidevanja o škodljivosti na zdravje človeka resnična; bomo za hitrejši dostop do spleta in socialnih omrežij žrtvovali svoje zdravje?

5G, sedaj ste že ugotovili, ne pomeni erogene cone (čeprav mnogim prav tako prinaša užitek), ampak predstavlja mobilno omrežje 5. generacije. Ta brezžični sistem velja za naslednjo fazo mobilne tehnologije, ki bo omogočil hitro rast trga izdelkov, ki imajo brezžično integracijo. Govorimo o oddajnikih, ki prenašajo signale do naših mobilnih telefonov in drugih brezžičnih naprav. Ugibanja so, da poleg signalov prinašajo tudi ogromno zdravju škodljivega sevanja.

Omenjeno omrežje so (poskusno) zagnali v Švici, natančneje na 102 lokacijah širom države. Zanimivo je dejstvo, da so nekateri prebivalci ravno na dan vklopa občutili glasno zvonjenje in bolečine v ušesih, močne glavobole, utujenost, slabo počutje … število le teh pa po pričanju švicarskega zdravnika Dr. Bertranda Buchsa narašča.

Zastrašujoče-zgovorno predavanje dr. Devre Davis

Veliko o sevanju, ki ga povzroča 5G pa je povedala tudi dr Devra Davis, profesorica medicine z univerz Hebrew University Hadassah Medical School ter Ondokuz Mayis University v Turčiji.

Državne institucije po svetu v glavnem povem ignorirajo nevarnosti, ki jih prinaša uporaba mobilnih telefonov. V predavanju dr. Devra Davis, sicer strokovnjakinja za elektromagnetno sevanje, razkrije razvoj mobilnih telefonov, pametnih telefonov ter poda ozadje trenutnim standardom glede varnsoti sevanja, ki so stari kar 19 let. Predstavlja izsledke novih globalnih študij o posledicah mobilnega oz. brezžičnega sevanja na zdravje, vključno z zdravjem otrok.

Dr. Devra Davis je mednarodna strokovnjakinja za elektromagnetno sevanje mobilnih naprav. Trenutno je gostujoča profesorica medicine na univerzah Hebrew University Hadassah Medical School in Ondokuz Mayis University v Turčiji. Dr. Davis je tudi ustanoviteljica centra za okoljsko onkologijo Center for Environmental Oncology na univerzi Pittsburgh Cancer Institute, ki je prvi inštitut te vrste na svetu, ki raziskuje okolijske dejavnike, ki vplivajo na večino primerov rakavih obolenj.

Seveda je treba opraviti še veliko raziskav, preden bomo z zagotovostjo lahko trdili, da sevanje mobilnega telefona povzroča raka. Vendar smo do takrat pripravljeni biti poskusni zajčki?

PREBERITE TUDI: Takole pametni telefoni povzročijo trajne poškodbe

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj