… vsebujejo pilingi za obraz in telo in ki postajajo čedalje večji okoljski problem. Polietilenski delci (na seznamu sestavin INCI navedeni kot polyethylene)se namreč ne razgradijo, zato se nabirajo v morjih in vodah in tako predstavljajo čedalje večjo nevarnost morskim živalim.

To je tudi razlog, da se čedalje več podjetij odloča, da ne bodo več uporabljali teh delcev, saj predstavljajo preveliko grožnjo za okolje, in raje izbirajo okolju prijaznejše, a vseeno učinkovite alternative. Ena izmed njih so tudi bio razgradljivi delci iz jojobinega voska in ricinusovega olja. Podjetje, ki jih je ustvarilo, trdi, da poleg tega, da gre za okolju prijazno alternativo, je tudi cenovno dostopno, hkrati pa naj bi imeli ti delci tudi mehčalni in negovalni učinek na kožo. Na voljo bodo v različnih velikostih in barvah.

Okoljska ozaveščenost

Luščenje kože je ena najosnovnejših rutin nege kože, saj odstranjevanje odmrle kože izboljša delovanje in učinkovitost vseh ostalih negovalnih izdelkov in poveča sijaj kože. A večina mehanskih pilingov vsebuje polietilenske delce in ker okoljska osveščenost ljudi narašča, narašča tudi povpraševanje in s tem povpraševanje proizvajalcev. V New Yorku in Kaliforniji pa naj bi celo pripravljali prepoved uporabe polietilenskih delcev. L'Oreal je že naznanil, da bo iz vseh svojih izdelkov umaknil polietilenske delce do konca leta 2017, sledila pa sta mu tudi Unilever in Colgate-Palmolive.

Če pa ne želite čakati še leta na poteze proizvajalcev, da bodo ukinili uporabo tovrstnih sestavin v kozmetičnih izdelkih, lahko sami poskrbite za okolje tako, da ne uporabljate več teh izdelkov, temveč piling gobice in rokavice za obraz in telo.

Foto: vims.edu

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj